Ontbijten in Baixa Porto

Altijd leuk, een stedentripje naar Porto! En eenmaal daar moet er natuurlijk ook gewoon gegeten worden. Dus naast alle tips voor bezienswaardigheden, leuke plekjes en winkeltjes krijg je ook regelmatig fijne adresjes waar je lekker kunt eten. Eerder gaf ik al tips voor ’s avonds. Vandaag gaan we ontbijten in de wijk Baixa!

Note vooraf: ik houd van brood!

Amarelo Torrada

Hier waren we al regelmatig langsgelopen. En de tekst op de ruit riep mij telkens ( hier eet je de beste torrada in Baixa). Maar het duurde een paar dagen voor het ervan kwam. En er is geen woord van die slogan gelogen! Als je net als ik gek bent op torradas, dan moet je hier gewoon naartoe! Je hebt keus uit verschillende soorten brood, met of zonder beleg. Daarnaast serveren ze ook wraps en sandwiches, voor als je niet zo’n torrada fan bent.

* Rua de José Falcão 29, Porto

O Diplomata

Niet zo’n fan van brood ’s ochtends? Wip dan binnen aan de overkant van dezelfde straat als hierboven. Hier kun je je tegoed doen aan pancakes voor het ontbijt! Je kunt kiezen uit verschillende soorten beslag, fruit, toppings, etc. Jouw feestje! Naast die pancakes kun je er ook terecht voor bijvoorbeeld een smoothie bowl of een sandwich.

* Rua de José Falcão 32, Porto

Solar Pão Quente

Een heerlijke Portugees plekje (inclusief tv). Een banketbakkerij/pastelaria/café. Hier kom je weinig toeristen tegen. Je kunt ervoor kiezen een lekkere, verse zoetigheid bij je koffie te nemen (op zijn Portugees) of je bestelt bijvoorbeeld een tosti. Verder hebben ze ook hele lekkere broodjes die ze graag voor je beleggen. Wij hebben hier meerdere dagen ontbeten, op deze foto toevallig beide een tosti! Ik vergeet altijd om foto’s te maken… Ook fijne Portugese prijzen.

*  Praça de Guilherme Gomes Fernandes 36, Porto

Ontbijten in Baixa Porto | Saudades de Portugal

Pop Cereal Café

En nog eentje voor de niet broodeters onder ons. Hier serveren ze alleen ontbijtgranen! In alle denkbare variaties. En ook wel handige, je kunt zelf kiezen welke melk je wilt. Ze hebben normale melk, lactosevrije melk, sojamelk, amandelmelk, rijstmelk en hazelnootmelk. Verder kun je kiezen uit nationale en internationale ontbijtgranen, met of zonder extra toppings. De hele zaak heeft een beetje een popart uitstraling.

* Rua de Fernandes Tomás 916, Porto

Padaria Ribeiro

Een bakkerij met een optie om er ook te eten. Aan hetzelfde plein als de eerder genoemde bakkerij (er tegenover). Als het lekker weer is kun je heerlijk buiten op het terras zitten en anders is er ook plek binnen. Zit je buiten, pas dan op voor de (brutale) duiven. Ze pikken zo je ontbijt van je bord! Zoetigheden, broodjes, tosti’s, etc, allemaal uit eigen bakkerij. Ook fijn om ’s middags even neer te strijken voor een kopje koffie met wat lekkers.

* Praça de Guilherme Gomes Fernandes 21, Porto

Cafe Progresso

Heb je honger? Kies dan voor een van de drie ontbijtmenu’s en je zit sowieso goed. Maar een kommetje yoghurt behoort ook tot de mogelijkheden. Of eet je liever eieren voor je ontbijt? Ook dan is er volop keus! Ook kun je hier (redelijk on-Portugees) een latte of zelfs een chai latte bestellen. Ook een fijn plekje om uitgebreid te gaan brunchen op zondag!

*  R. Actor João Guedes 5, Porto

Ontbijten in Baixa Porto | Saudades de Portugal