Lekkere Restaurants in Porto

Vorige week tipte ik een aantal lekkere restaurantjes in de hoofdstad. Dan kan Porto natuurlijk niet achterblijven! Dus vandaag een paar fijne plekjes in deze leuke stad om een smakelijk hapje te gaan eten. Ik vind dit soort plekjes vaak op Instagram en noteer ze dan voor een volgend bezoek, om te proberen. Maar ja, er gaan maar zo veel dagen in één reisje. Dus heb ik altijd wel een aantal restaurants op mijn wishlist staan.

Bacalhau

Heerlijk zitten met uitzicht op de Douro. Ideaal voor zowel lunch als diner. Is het buiten wat te frisjes dan kun je ook binnen zitten (maar ik raad buiten aan, zie foto boven het artikel)! Geen hele grote kaart, maar wel allemaal lekker Portugees. Overdag kan het wat druk zijn met voetgangers langs je tafeltje, ´s avonds hadden we daar totaal geen last van.

Muro dos Bacalhoeiros 154, Porto

Il Pizzaiolo

Ja, ook Portugezen eten wel eens wat anders dan Portugees. Op onze laatste avond, voor we richting luchthaven gingen, kozen we voor snel en makkelijk. Dit restaurantje had ik op Instagram gevonden en zat om de hoek van onze slaapplek. We hadden beide een heerlijke (en goed belegde) pizza. Ook hier zaten we lekker op het terras, mensen kijken is altijd leuk.

R. de Cândido dos Reis 18, Porto

Lekkere Restaurants in Porto | Saudades de Portugal

Mercado Bom Sucesso

Deze is super handig voor als het bijvoorbeeld niet van dat lekkere weer is. Het kwam met bakken uit de lucht deze dag, dus dan zijn plekjes binnen een vereiste. Deze kleine foodcourt biedt verschillende mogelijkheden, die je fijn kunt delen. Zo proef je van meerdere dingen iets. Je kunt een menu bestellen of gewoon wat losse dingen (bij verschillende stalletjes) die je lekker lijken. Handig voor de lunch of om ´s avonds te borrelen.

* Praça Bom Sucesso 74-90, Porto

Miss’Opo

Dit restaurantje heeft geen schreeuwend uithangbord, dus het is even zoeken. Het stroomt al snel vol met eigenlijk alleen Portugezen, vooral dertigers denk ik, met een artistiek uiterlijk. Dit is kennelijk een plek die erg populair is bij een specifieke sociale groep in de stad. De menukaart past daarbij: moderne gerechten met een internationaal karakter, veel groente, weinig vlees. We genieten er van een heerlijke maaltijd. Ze hebben dagelijks een ander, handgeschreven, menu.

Rua dos Caldeireiros 100, Porto

Lekkere Restaurants in Porto | Saudades de Portugal

Vinum Restaurant

Heb je een iets ruimer budget dan is dit een aanrader. Het concept is het resultaat van een combinatie van twee families en twee passies. Met het idee een unieke ervaring te creëren. Een traditionele Portugese keuken, waar je ook kunt proeven van de beste gerechten uit de Baskische regio. Heerlijk tafelen met moderne interpretaties van traditionele gerechten. En wijn natuurlijk!

Rua do Agro 141, Vila Nova de Gaia

Lekkere Restaurants in Porto | Saudades de Portugal

Binnenkort naar Porto op stedentrip? Houd de website in de gaten voor fijne ontbijt plekjes! En heb je tips voor mijn volgende bezoek aan de stad qua restaurantjes waar ik echt eens geweest moet zijn, laat het me vooral weten!

De vorige tips voor Porto gemist? Hier vind je ze terug!