Papos de Anjo

Tijd voor wat zoetigheid. Engelen cakejes gaan we maken. Met flink wat eidooiers en suiker, veel Portugezer wordt het niet! Want dat ze gek zijn op zoet moge ondertussen duidelijk zijn. Gezond zijn deze gebakjes dus zeker niet. Het recept is goed voor een aardig aantal, dus je kunt het altijd halveren of nog minder dan dat maken en het door vieren delen. Voor de liefhebbers van die typische Portugese eiersmaak!

Goed voor ongeveer 24 stuks.

Ingrediënten

10 eidooiers
2 eieren
1 eetlepel maizena
500 gram suiker
500 ml water
7,5 gram vanille suiker
30 ml rum
Citroen
1 kaneelstokje
beetje boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een beslagkom en doe hier de eidooiers, eieren en maizena in. Klop alles goed tot je een crèmige luchtige substantie hebt. Vet een mini muffinblik lichtjes in met wat boter en bestrooi met een beetje bloem. Schep nu wat van het mengsel in de bakjes, maar over vul ze niet.

Zet op 180 graden in de oven en bak ze voor ongeveer 12 minuten. Haal zodra de cakejes klaar zijn het bakblik uit de oven en laat iets afkoelen. Zodra ze voldoende zijn afgekoeld haal je ze voorzichtig uit de vormpjes.

Zet na die 12 minuten een pan met daarin de suiker, de vanillesuiker, de citroenschillen (stuk of twee), het kaneelstokje, de rum en het water op het vuur en breng aan de kook. Roer voortdurend en kook gedurende 5 minuten. Draai daarna het vuur uit.

Prik de cakejes aan beide kanten in met een vork en haal ze een voor een door de siroop. Leg ze vervolgens in een schaal. Verwijder met een schuimspaan de citroenschil en het kaneelstokje uit de siroop en verdeel de resterende siroop over de cakejes. Laat afkoelen.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.