Vandaag wederom een smakelijk variant op het bekende gerecht Carne de Porco à Alentejana. En wel met octopus. Dus in plaats van varkensvlees en schelpjes gebruiken we deze keer octopus en schelpjes. Een super lekkere combinatie met twee van mijn favoriete Portugese ingrediënten. Los van elkaar al niet te versmaden als je het mij vraagt, maar samen in één gerecht helemaal een feestje voor de smaakpapillen!
Een lastig ingrediënt is wellicht de massa de pimentão, een gekruide pasta van rode paprika die in veel gerechten wordt gebruikt. Dit koop je in Portugal gewoon in potjes, maar als je het echt niet hebt, kun je het bijvoorbeeld ook zelf maken. Een voorbeeld van een recept vind je hier.
Op de Portugese menukaart vind je verschillende soorten inktvis. Polvo is octopus, lulas zijn pijlinktvissen en chocos zijn zeekatten of sepia’s.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!












