Het prachtige noorden van Portugal

Morgen vlieg ik naar Porto! Vanuit daar ga ik een paar dagen het noorden van Portugal verkennen (en daarna ook Porto, maar dat doet er nu niet toe…). Ik amuseer me natuurlijk met een uitgebreide voorbereiding en daar hoort het bekijken van filmpjes bij. Om jullie mee te laten genieten van deze voorpret heb ik vandaag een video voor je, die laat zien hoe waanzinnig mooi het noorden van Portugal is.

Dit filmpje heet “Beautiful Northern Portugal… Celtic Lands”. Misschien denk je bij de Kelten meer aan Ierland, Schotland en Engeland, maar ze leefden ook lange tijd op het Iberisch Schiereiland. De invloed van de Kelten in Noord-Portugal is nog altijd merkbaar in bijvoorbeeld rituelen en tradities tijdens feesten (zoals Carnaval) en in de plaatsnamen (zoals Braga, Bragança en Conímbriga).

Natuurlijk laat ik jullie snel meer weten over mijn belevenissen. Geniet tot die tijd van deze prachtige beelden!