Doen in de Algarve: 5 x sporten

In de serie “Doen in de Algarve” geef ik je iedere maandag vijf tips voor jouw vakantie in de Algarve. Deze week komen we in actie met vijf sportieve ideeën. Want op je handdoek blijven liggen is natuurlijk helemaal niet van deze tijd. Er zijn talloze sporten te beoefenen in het zuiden van Portugal. Van het rustige golf tot het avontuurlijke coasteering en alles ertussenin!

Golfen

Sport nummer één in de Algarve is natuurlijk golf. De vele golfbanen en het heerlijke klimaat trekken jaarlijks duizenden liefhebbers naar de Algarve. Je kunt kiezen uit 34 banen, variërend in moeilijkheidsgraad, prijs en landschap. Ben je een beginnende golfer die aan 9 holes genoeg heeft, dan zijn de Pine Cliffs een prachtige optie. Ben je ervaren en goed in de slappe was, neem dan een kijkje bij de banen rond Quinta do Lago. Het volledige overzicht van golfbanen in de Algarve vind je hier.

Golf Portugal

Paardrijden

In galop door de branding, terwijl de zon opkomt. Klinkt dat niet heerlijk? Ik ben zelf geen fan van paardrijden, maar verschillende vriendinnen van me genoten van een vroege tocht te paard over de zandstranden van de Algarve. Er zijn heel veel mogelijkheden, zowel door de binnenlanden als langs de kust. Je kunt eens kijken bij Algarve Horse Riding aan de westkust of QPA in Lagos, Quinta da Saudade in Albufeira of Formosamar aan de oostkust van de Algarve.

Paardrijden

Surf , SUP en coasteering

Met al dat water ligt het voor de hand dat je helemaal los kan gaan in watersporten. De onstuimige westkust van de Algarve is een paradijs voor surfers. In en rond plaatsen als Sagres, Odeceixe en Aljezur vind je volop surfscholen en winkels. Een paar voorbeelden zijn Amado Surfcamp en Algarve Surf Holidays. Op meer rustigere wateren vind je de nieuwe rage SUP (stand up paddling). Bij Lagos kun je suppen bij Kai Nui SUP, maar je kunt ook kijken bij Algarve SUP , Albufeira Surf & SUP of Coastline Algarve. Bij deze laatste kun je overigens ook aan coasteering doen: zwemmen, van kliffen springen en klimmen door de rotsen!

Bodyboarding

Mountainbiken

Fietsen is hot! Of het nou op je racefiets of op een mountainbike is. De Algarve leent zich uitstekend voor mountainbike tours, zowel relaxte als meer uitdagende. Je kunt op eigen gelegenheid op pad, bijvoorbeeld over de Rota Vicentina, een uitgezette route langs de westkust van de Algarve, of de Via Algarviana door het binnenland. Wil je liever georganiseerd op pad, kijk dan eens bij The Mountain Bike Adventure of Algarve Bike Holidays, die je bijvoorbeeld meenemen naar het Monchique gebergte voor een pittige tocht.

Mountainbike

Bootcampen

Heb je de behoefte jezelf eens flink af te matten? Misschien moet jij dan op bootcamp vakantie naar de Algarve. Als het zonnetje schijnt is alles beter, dus ook dit! Dit is niet iets om even tussendoor te doen als je er toch bent, maar een serieuze meerdaagse kwestie (je kan zelf kiezen hoeveel, maar vanaf drie dagen), waarbij je ook de juiste voeding krijgt én lekkere detox sapjes. Dit alles wel in een heerlijk luxe omgeving bij het strand. Kijk hier voor alle info.

Nieuwsgierig naar meer? Lees de hele serie “Doen in de Algarve“!