Queijo fresco is een populair Portugees kaasje gemaakt van verse koeien, geiten of zelfs schapen melk dat vaak gegeten wordt als voorgerecht. De kaas heeft een zachte structuur en een vrij neutrale smaak. Deze lust zelfs de grootste pietlut. Lekker op een stukje Portugees brood met wat zout en vers gemalen zwarte peper, met een beetje kruiden en olijfolie (of met het recept van volgende week). En verrassend makkelijk om zelf te maken!

Dit recept maakt ruim 300 gram kaas. Een prima hoeveelheid om het eens te proberen. Vond je het heerlijk of krijg je visite? Verdubbel of verdriedubbel het recept de volgende keer dan gewoon. Een kind kan de was doen! Ben je op zoek naar stremsel? Kijk eens bij een kaasboerderij, in een Turkse of Marokkaanse winkel of anders biedt internet vaak uitkomst!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














Delicious with honey too!
Anything goes! 😉