Doe eens iets anders in Lissabon

Iedereen kan de plekjes in Lissabon vinden die op het programma van iedere toerist staan. Maar misschien wil jij wel eens iets anders proberen. Een kleine verrassing opnemen in jouw programma. Of misschien ben je al zo vaak in Lissabon geweest dat het tijd is voor iets nieuws. Vandaag krijg je van mij een aantal tips voor bijzondere activiteiten in de prachtige hoofdstad van Portugal.

Lissabon stad van spionnen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep Lissabon vol met spionnen van de Geallieerden en de As-mogendheden. Alles over deze periode kom je te weten tijdens een wandeltocht van het bedrijf Lisbon Walker. Geen geschiedenis fan? Zeker weten dat dit bedrijf iets anders voor je heeft dat je wel leuk vindt!

Workshop fado zingen

Natuurlijk ga je fado luisteren als je in Lissabon bent, maar als je echt stoer bent ga je het gewoon zelf proberen. Iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 of tussen 17.00 en 18.00 kan jij in het auditorium van het Museu do Fado je eerste stapjes als fadista zetten. Kijk op singfado.com voor meer informatie.

Lisbon Story Center

Geschiedenisliefhebbers moeten zeker een uurtje vrijmaken voor het Lisbon Story Center. Hier beleef je op interactieve wijze de volledige geschiedenis van Lissabon. Bijvoorbeeld de aardbeving van 1755 wordt op indrukwekkende wijze aan je gepresenteerd. Het is iedere dag geopend tussen 10.00u en 20.00u.

Jardim do Ultramar / Jardim Tropical

Is er weer eens geen plek om te zitten bij de Pastéis de Belém? Waarom niet een doosje kopen bij de balie en dan 150 meter lopen naar de Jardim Tropical voor een heerlijk, rustige picknick? Deze zeven hectare grote tuin heeft gigantische palmbomen en honderden andere bijzondere, tropische planten (meestal afkomstig uit de voormalige koloniale gebieden).

Portugees koken

Bij Cooking Lisbon kun je ontzettend leuke workshops doen rondom de Portugese gastronomie. Leer hoe je een Portugese maaltijd maakt, of typisch Portugese gebakjes bakt. Ga met ze mee naar de markt of word een expert in Portugese wijnen en kazen. Wat je hier ook kiest, je zult er nog lang profijt van hebben.

Boek een lunch excursie

Dat de mensen van “We hate tourism” minimaal een beetje gek moeten zijn doet de bedrijfsnaam al vermoeden. Lees hun website en je weet het zeker. Je kunt allerlei dingen met ze doen in allerlei (nooit normale) voertuigen. Maar ze bieden ook iets simpels als een lunch aan bij hen in de straat. De kans om ze onder het genot van wijn en lekker eten het hemd van het lijf te vragen over de stad waar ze zo van houden.

Palácio dos Marqueses de Fronteira

Een wonderschoon paleis, met misschien wel de mooiste tegelpanelen van de stad, dat bij weinig toeristen op het to do lijstje zal staan. Misschien zitten de beperkte openingstijden ze in de weg. Mij lijkt het echter de moeite waard een plekje in te ruimen voor dit paleis met prachtige tuin. Je kunt het alleen bezoeken met gids en op gezette tijden. Klik hier voor meer informatie.

Meer tips nodig? Zoek in de categorie Lissabon en je vind nog veel meer!