Quinta da Vida: Het Begin van een Mooi Avontuur

Als twee jongelui van 28 en 25 verhuisden wij, Gust en Mayke, midden in de zomer van 2016 naar Moncarapacho in de Algarve. Anders dan voor de meeste mensen die gaan emigreren was dit voor ons geen jarenlange droom maar een spontaan plan. Eind februari 2016 waren we namelijk op vakantie in Moncarapacho en fantaseerden we over een leven in Portugal.

Gust is golfprofessional en wilde graag golfles geven in z’n T-shirt in plaats van in zijn snowboardkleding. De Algarve is een waar golfparadijs, dus Gust zou hier prima kunnen gaan werken. We zaten te denken om een appartement te huren in Tavira en eens te gaan proeven van het leven in het buitenland. Maar wat zou ik dan willen doen als Gust aan het werk is? Aan het werk als Psychomotorisch therapeut wilde ik zeker niet. Na mijn studie ben ik jaren als zzp-er en met veel plezier in de horeca/hospitality werkzaam geweest dus dat zag ik wel zitten. Ik wilde dan wel eens ervaren hoe het is om bij een vakantie-accommodatie te werken. Zijn alle ik-vertrek verhalen echt zo leuk, vroeg ik mij af?!

Begin van een Mooi Avontuur

Toen kwam daar opeens de grappige en voor ons verassende opmerking van mijn vader, ‘Waarom beginnen jullie niet zelf een vakantie accommodatie?’ Eerst lachten we hier nog hard om, maar de afspraak bij de makelaar werd toch gemaakt, gewoon om eens te kijken wat er zoal te koop stond. Het eerste huis dat we bekeken was direct raak. Een oude typische Portugese Quinta, maar o zo mooi! We waren verliefd. Vanaf toen ging het heel snel. Begin maart voor het eerst bezichtigd, in de weken erna heel veel ingemeten, plannen bedacht en veel uitgezocht. Eind april het huis gekocht en in juli verhuisden we naar Portugal. Met gezonde spanning en erg veel zin.

In augustus zijn we gelijk begonnen met de grootschalige verbouwing. Het doel: juli 2017 openen voor gasten. Na 11 maanden heel erg hard werken en met de hulp van Portugese bouwvakkers was op 7 juli 2017 ‘Quinta da Vida’ klaar. Vier mooie vakantiehuizen van alle moderne gemakken voorzien, maar waar de charme van de authentieke Quinta zeker behouden is gebleven. Elk huisje heeft een groot privé terras, uitgebreide keuken, airco, vloerverwarming en er is een gedeeld zwembad. Quinta da Vida betekent ‘Boerderij van het leven’, een mooie benaming vonden wij. Gelegen op vijf minuten van Moncarapacho en op tien minuten van het strand en toch midden in de natuur.

Vanaf het begin voelden we ons thuis in Portugal. We hadden al snel een leuke vriendengroep om ons heen. Iets wat we vooraf niet als vanzelfsprekend geacht hadden.

We merkten direct dat we gewaardeerd werden. Mensen vonden het stoer dat we op zo’n jonge leeftijd deze stap durfden te nemen en mensen waren en zijn erg geïnteresseerd in ons verhaal. Soms hoorden we ook sceptische berichten. Twee van die jonge mensen die samen zo’n avontuur aangaan, als dat maar goed gaat…

Begin van een Mooi Avontuur

Inmiddels wonen we 6,5 jaar hier en is onze situatie nogal veranderd. We startten toentertijd met ons tweetjes. Al snel veranderde dat toen na een maand draaien onze twee lieve honden Bim en Billy als kleine pups in de tuin werden gedropt en daarna nooit meer weggegaan zijn. In Juni 2020 zijn we gelukkige ouders geworden van ons oudste zoontje Bob en afgelopen mei kregen we onze jongste zoon Sam. Een echt gezin dus!

Quinta da Vida draait na wat zware corona jaren inmiddels erg goed en is uitgebreid met een vijfde huisje. Ook Gust heeft met zijn golfschool ‘Out of Bounds Algarve Golf’ zijn draai gevonden en is geregeld op pad met golfklanten. Kortom: we genieten ontzettend van het Portugese leven!

De komende tijd zal ik jullie meer vertellen over hoe ons leven met (kleine) kinderen in Portugal eruitziet en over het tegelijkertijd runnen van een eigen bedrijf. Ook het zwanger zijn en bevallen in Portugal komt aan bod evenals bijvoorbeeld de kinderopvang, onze integratie en het tweetalig opvoeden.

Begin van een Mooi Avontuur

Mocht je vragen krijgen naar aanleiding van een van de blogs? Stuur me gerust een berichtje, ik help je graag.


Gust en Mayke wonen met hun twee zoontjes Bob (2) en Sam (0) sinds 2016 in Portugal en runnen daar hun vakantie accommodatie ‘Quinta da Vida’ en de golfschool ‘Out of Bounds’. Hoe is het leven met twee kleine kinderen in Portugal? Hierover lees je hier maandelijks meer. Je kan ze ook volgen via Facebook of Instagram