Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Na de eerdere artikelen met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag een nieuw rijtje!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, op een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

A Tasca do Petrol

Deze stond al langer op mijn wensenlijstje, maar het was er nog niet eerder van gekomen. Nu sliepen we in de buurt (daarover later meer) dus werd er gelijk een tafeltje gereserveerd! En daar kregen we geen spijt van. Het restaurant zit echt ergens “in the middle of nowhere”, maar is het ritje meer dan waard. Heerlijk typisch Portugese gerechten voor Portugese prijzen. Er staan veel vleesgerechten op de kaart en je krijgt een flink bord vol. Een goed voorbeeld van de boerenkeuken!

* EN267 Corgo do Vale, Marmelete, Portugal

Lekkere Restaurants in de Algarve

Restaurante Zig Zag

Dit restaurant vond ik bij toeval ergens op internet en ging gelijk op het lijstje. De eerste keer stonden we voor een dichte deur, dus belden we de volgende keer even vooraf. Het oogt van buiten totaal niet als een restaurant, maar oh wat kun je hier lekker eten! Ze hebben geen menu, maar je kunt kiezen uit wat ze die dag aan verse ingrediënten hebben. Naast het heerlijke eten erg fijne service en alles voor Portugese prijzen.

* R. Teófilo Carvalho dos Santos, Tunes

Lekkere Restaurants in de Algarve

Petisqueira Donna Olinda

Een restaurant dat je niet zo snel zomaar tegenkomt, aangezien het net buiten het centrum zit. Maar wel prima op loopafstand. Aan een wat drukke weg, maar je zit net wat hoger gelegen dus hebt daar geen last van. Wederom smakelijke gerechten, waarvan sommige met een kleine twist. Er zaten tegelijk met ons veel Portugezen te lunchen.

* R. Chefe António Afonso 31, Tavira

Estrela do Mar

We gingen naar Armação om ergens anders te gaan lunchen, maar kwamen door omstandigheden hier terecht. Een restaurant waar we de afgelopen jaren al vele malen langs waren gelopen, maar het oogde altijd wat toeristisch. Na het menu te hebben bestudeerd namen we dit maal toch plaats. En daar kregen we geen spijt van. Lekkere verse visjes tegen (wederom) Portugese prijzen.

* Praia dos pescadores, Armação de Pêra

Lekkere Restaurants in de Algarve

Solar do Perceve

Ook dit restaurant was bij toeval. We eten wel vaker in Vila do Bispo en wilden eens wat anders. Het restaurant waar we wilden eten zat dicht, dus op zoek naar een ander smakelijk plekje. Er stond moreia frita op het menu, dus bestelden we een bordje vooraf. Ook daarna gingen we beide voor iets vissigs, je gaat niet naar Vila do Bispo om vlees te eten. 😉

* R. Cmte. Matoso 4, Vila do Bispo

Sítio da Pedralva

Dit restaurant is onderdeel van Aldeia da Pedralva. Aangezien we daar sliepen was het wel zo makkelijk om ook gewoon in het dorpje te eten. Lekker op loopafstand van ons huisje. Je kunt zowel binnen als buiten eten. Het is een Portugees restaurant met als specialiteit bacalhau no pão (aanrader).

* R. de Baixo, Aldeia da Pedralva

Lekkere Restaurants in de Algarve

De eerdere restaurant tips in de Algarve gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!