Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Na de zes eerdere artikelen met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag alweer deel zeven!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, op een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Restaurante Zé Maria

Niet de eerste keer dat we hier kwamen, al was de laatste keer alweer even geleden. Nou is Ilha de Faro sowieso al een bezoekje waard, maar plan je bezoekje dan vooral zo dat je tijd hebt om hier te lunchen. Als je geluk hebt zit je heerlijk aan het strand, met uitzicht op zee (beperkt aantal tafeltjes)! Uiteraard staat er veel verse vis op het menu, een echte aanrader!

* Av. Nascente 45, Ilha de Faro, Portugal

Lekkere Restaurants in de Algarve

Mó de Cima

Super leuk plekje net buiten het centrum. Je kunt het overigens makkelijk aflopen! Romantisch lunchen of dineren met uitzicht over het ria formosa natuurgebied en de zoutpannen. Wat wil een mens nog meer? Lekker eten uiteraard, maar dat zit ook helemaal goed hier! In petisco stijl zodat je meerdere gerechtjes kunt proeven. Je kunt ook kiezen voor het menu do dia (dagmenu).

Rua da Liberdade 164, Fuseta, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

À do Rui

Hier kom je voor vers gegrilde vis. Simpel, betaalbaar en overheerlijk. Wij waren er in oktober (coronatijd) en het was het enige restaurant dat het terras vol had. Rui staat achter de gril en zorgt ervoor dat de visjes precies goed op je bord terecht komen. Wij kwamen er op aanraden van een local, en komen zeker nog eens terug!

* R. Gen. Humberto Delgado C, Fuseta, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

Tapas e Lendas

Gezellig klein tapas/petiscos tentje in Olhão. Geschikt voor zowel lunch als diner, aangezien je verscheidene kleine gerechtjes kunt bestellen, maar ook gewoon een maaltijd. Ik vind het persoonlijk altijd een feestje om verschillende dingen te kunnen bestellen, zodat je van alles wat kunt proeven. Helemaal als je met meerdere personen bent en dus hier en daar een vorkje mee kunt prikken!

Rua Dr Manuel Arriaga 18, Olhão, Portugal

Cha Cha Cha

Dit restaurant was me al vaker, van verschillende kanten, getipt. Hier is de kaart geen dag hetzelfde! Ze koken met dagverse ingrediënten, afhankelijk van wat er die dag vers op de markt te krijgen is. Aan de hand daarvan wordt het menu voor die dag samengesteld en gedrukt (eerder werd het dagelijks met de hand geschreven). De gerechten zijn allemaal net iets anders dan de standaard Portugese gerechten. Verder krijg je veel groente, wat ook een verademing is. Heerlijk!

* Travessa do Gaibéu 19, Olhão, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

A3 Wine Bar & Restaurant

Ook hier kwamen we terecht op aanraden van een local. Want wie kan je nou beter wijzen waar je lekker kunt eten?! Een beetje weggestopt in een klein straatje/steegje vlakbij de pier. We zaten er als enigen op het terras (aan het strand) met uitzicht op de kustlijn van de Algarve. En wat hebben we heerlijk geluncht! Arroz de marisco om je vingers bij af te likken. Alle vis is dagvers en ter plaatse gevangen. De naam (winebar) is wat ver te zoeken, maar het eten is super smakelijk!

Ilha da Armona 624, Olhão, Portugal

Lekkere Restaurants Algarve

De eerdere restaurant tips in de Algarve gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!