Lekkere Restaurants in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Zoals beloofd na vijf eerdere artikelen met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag alweer deel zes!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, op een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

A Tia Bia

Hoe Portugees wil je het hebben? Ergens verscholen diep in de Serra do Caldeirão ligt dit traditionele restaurant. Overdag prima te doen voor de lunch of ’s avonds als je enigszins in de buurt verblijft. Je slingert dan in het duister ‘de bergen’ in en vraagt je af waar je in vredesnaam naartoe rijdt… Je eet hier echt Portugees, op zijn Portugees.

* Barranco do Velho, Salir – Loulé

Restaurants in de Algarve

Marisqueira Capelo

Soms heb je iets gepland, maar loopt alles anders. Zo kwamen we hier op het terras terecht voor de lunch, en het was geen straf! We kregen lekkere verse visjes op ons bord, de mayonaise was huisgemaakt (zie je niet vaak) en we dronken er een fris Portugees wijntje bij. Wil je eens geen octopus als je in Santa Luzia bent, dan is dit een goede optie!

* Av. Eng. Duarte Pacheco 40, Santa Luzia

Restaurants in de Algarve

Restaurante Cidade Velha

Heerlijk buiten op het terras in het oude centrum van Faro, naast de Sé de Faro. We waren hier in de loop der jaren al honderden keren langs gelopen voor we er nu eens plaats namen om te lunchen. Heerlijk vers en met typische gerechten uit de Algarve, waaronder de specialiteit van het huis Xerém Algarvio. Voor ons was het één en al vis en zeevruchten!

* R. Domingos Guieiro 19, Faro

Restaurants in de Algarve

Café Dominó

Klein en kneuterig cafeetje in een leuk straatje in het centrum. Met maar een paar tafeltjes, dus vol is vol. Ook dit is weer zo’n heerlijk typisch Portugees plekje, inclusief de papieren tafelkleedjes. Ze hebben geen hele uitgebreide menukaart, maar er is voldoende keus. Alles wordt door de eigenaren zelf klaargemaakt en geserveerd.

* R. João de Deus 30, Olhão

Restaurants in de Algarve

Pizzeria Pepperino

En even iets totaal niet Portugees. Maar een goede pizza is ook veel waard. Want er bestaat pizza en er bestaat pizza. Dit was voor ons de eerste keer dat we in Alvor waren, speciaal voor de pizza. Dit is zo’n plekje dat ik vond op Instagram en graag eens uit wou proberen. Het was zeker de moeite waard! Het restaurant zit in een gruwelijk toeristisch straatje, maar daar vallen we maar even niet over.

* R. Dr. Frederico Ramos Mendes 45, Alvor

Restaurants in de Algarve

De eerdere restaurant tips in de Algarve gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!