Een rondje street art in Porto

Niet alleen Lissabon, maar ook Porto barst van de street art. Geen slordige en zinloze graffiti, maar ware kunstwerken gemaakt door belangrijke namen uit de wereld van de street art. Het zijn een soort cadeautjes die je gratis krijgt bij een wandeling door de stad. Omdat ik natuurlijk altijd mijn camera in de aanslag heb kon ik een aantal van deze kleurrijke verrassingen in de stad fotograferen. Vandaag een overzicht van wat ik zoal tegenkwam.

Street art Porto

Deze muurschildering kwam tot stand door een samenwerking tussen de kunstenaars Hazul Luzah and Mr. Dheo. Je vind hem bij het metrostation Trindade.

Street art Porto

Naast bovenstaande schildering vind je dit kunstwerk van Hazul. Zijn ontwerpen zijn te herkennen aan de geometrische vormen. Deze werken sieren de zijkant van een parkeergarage.

Street art Porto

Dit werk werd gemaakt door de uit Porto afkomstige Frederico Draw. Hij is te bewonderen aan de Avenida Vímara Peres, in het verlengde van de Dom Luis I brug.

Street art Porto

Meer, kleiner, werk van Hazul vind je verspreid door de stad. Bijvoorbeeld aan de Rua Francisco da Rocha Soares of de Escada dos Guindais.

Street art Porto

MOTS, MESK en FEDOR op de hoek van Rua Diogo Brandão en Rua Miguel Bombarda.

Street art Porto

Gemaakt door Daniel Eime als eerbetoon aan de vergrijzing van de bevolking. Locatie: Largo de Artur Arcos

Street art Porto

Muren, gebouwen, vuilnisbakken en elektriciteitskastjes worden bijzonder aangekleed door verschillende kunstenaars. Dit verschijnsel vind je natuurlijk ook in Porto.

Ben je zelf ook iets moois tegengekomen tijdens je verblijf in de stad? Laat jouw plaatje achter in een reactie!

Wil je zelf de street art in Porto ontdekken? Misschien kan dit je helpen.