Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Vandaag maken we ‘oude kleren’ (roupa velha de bacalhau).
Roupa Velha de Bacalhau is een typisch gerecht uit de Minho regio, oorspronkelijk gemaakt met restjes kabeljauw. De oorsprong van de naam van dit traditionele Portugese gerecht is te danken aan het uiterlijk ervan wanneer het wordt geserveerd. Alles door elkaar en in stukjes gesneden, een mengsel van smaken en kleuren. Oftewel een licht onaantrekkelijke berg eten. 😉
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!