Winactie: Sara Tavares in Eindhoven

Met de komst van zangeres Sara Tavares waait er begin april al een zomers briesje door het frisse Nederland. Met twee concerten, in Rotterdam en Eindhoven, brengt ze haar nieuwe single en album onder de aandacht. Verder is ‘Coisas Bunitas’ ook gelijk de titel van haar theatertour. Ze bezingt de mooie dingen van het leven, dichterbij dan we vaak denken. En het leuke is, ik mag twee kaartjes weggeven voor haar show in Eindhoven!

Over Sara Tavares

Tavares werd in 1978 geboren in de Portugese hoofdstad Lissabon. Ze is vooral bekend geworden vanwege haar deelname aan het Eurovisiesongfestival (in 1994). Met het nummer Chamar a música eindigde ze toen op een achtste plek. Tavares zingt in het Creolo (lokale dialect), Portugees en Engels en brengt swingende toegankelijke muziek. Haar vierde album ‘Xinti’ kwam uit in 2009, daarna bleef het en lange tijd stil… Ondertussen liet Tavares zich, weg van de studio, inspireren door de hedendaagse en urban muziekscene in haar woonplaats Lissabon, een broedplaats van Kaapverdische, Angolese en Portugese muziek en dans.

Album

Op haar nieuwe album ‘Coisas Bunitas’ is een meer hedendaagse sound te horen. Een herboren, hippe Tavares laat zich begeleiden door Afrikaanse musici als Manecas Costa (Guinee-Bissau), João Gomes (Mozambique) en N’Du (Angola). Niet alleen bekende sterren als Cristina Branco of Ana Moura doen ons land regelmatig aan, maar ook nieuwe namen zijn gelukkig welkom in onze theaters. ‘Mooie dingen komen voort uit de stilte die ik ervaar voor de geboorte van een song’ zegt Sara Tavares over haar nieuwe album. Hier alvast een voorproefje.

Win Kaartjes

Wil jij Sara Tavares live zien in Eindhoven? Doe dan mee met de prijsvraag! Het enige wat je hoeft te doen is mij een mailtje te sturen met wie je graag naar dit concert gaat! Romantisch met je partner, gezellig met een vriend/vriendin, met je zoon of dochter, de buurvrouw, je vader of moeder, etc. Vind ik leuk om te horen! Stuur je reactie per e-mail naar blog@saudadesdeportugal.nl en wie weet ga jij binnenkort heerlijk een avondje fijne muziek luisteren! Je kan je reactie insturen tot en met 27 maart. Op 28 maart maak ik de winnaar bekend!

Meer informatie over de geplande concerten vind je hier:


Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven


De Doelen, Rotterdam