Recept: Sopa de Mexilhão à Moda de Lisboa

Een lekker passend recept voor bij het heerlijke zonnige lenteweer. Niks mis met zo’n Hollandse pan mosselen op tafel, maar in Portugal weten ze er ook wel raad mee. Naast gewoon oppeuzelen kun je er meerdere kanten mee op. Dit keer maken we er een lekker zomers aandoend soepje mee; Sopa de Mexilhão à Moda de Lisboa. Oftewel zoals ze dat in Lissabon doen.

Sopa de Mexilhão à Moda de Lisboa

Sopa de Mexilhão à Moda de Lisboa

Recipe by Saudades de Portugal
5.0 from 3 votes
Course: – Schelpdieren, » SoepCuisine: PortugeesDifficulty: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

20

minutes
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 kilo verse mosselen

  • 2 liter water/bouillon (ongeveer)

  • 150 ml droge witte wijn

  • 150 gram maccheroni

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 laurierblaadje

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 2 bouillonblokjes zeevruchten (marisco)

  • 1 snufje nootmuskaat

  • piri-piri

  • 1 bosje verse peterselie

  • 1 bosje verse koriander

  • 1 citroen

  • zout & peper

  • evt. croutons

Bereiding

  • Zorg er om te beginnen voor dat je mosselen goed schoon zijn.
  • Doe vervolgens het water, de wijn, het bosje peterselie, de bouillonblokjes en het laurierblaadje in een soeppan en breng aan de kook. Voeg zodra het water kookt de schone mosselen toe. Laat nu rustig doorkoken koken tot de mosselen opengaan. Schep ze vervolgens uit de pan en gooi de dichte schelpen weg. Haal de geopende mosselen uit hun schelp en verwijder de baard. Zeef je bouillon en bewaar het vocht.
  • Zet een andere soeppan op het vuur, met hierin de olijfolie. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Bak je ui op laag vuur glazig/licht bruin in de olijfolie en voeg zodra hij bijna klaar is de geperste knoflook en het paprikapoeder toe. Laat rustig mee garen. Schep dan een lepel tomatenpuree bij in de pan en roer even goed door. Vervolgens gaat de bewaarde bouillon er bij. Roer met een houten lepel alles door elkaar en breng aan de kook.
  • Zodra de bouillon kookt kan de pasta erin. Laat dit nu zo’n 6 minuten koken (afhankelijk van je gebruikte pasta), je wilt hem ‘al dente’. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Snijd wat verse koriander fijn (naar smaak) en voeg samen met de mosselen toe aan de pan soep. Kook nog zo’n twee minuten en serveer met zelfgemaakte croutons en partjes citroen voor de liefhebber.
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!