Betaalbaar Slapen: Casa do Arco

Tijdens ons laatste tripje naar Portugal afgelopen april hadden we ook twee nachten in Sintra gepland. Dus ging ik op zoek naar een betaalbare accommodatie die centraal gelegen is, zodat we de auto konden laten staan deze dagen. Want hoe leuk (en handig) is het als je ’s ochtends en ’s avonds zo het dorp inloopt voor je koffie/ontbijt of gezellig wat te eten?! Ik kwam uit bij Casa do Arco.

Het hielp natuurlijk ook dat deze casa roze is! Het draagt toch bij aan de algehele beleving/charme van het pand. Daarnaast is het een oud gebouw en daar houd ik wel van. Dat hele moderne kan ook mooi zijn, maar mijn voorkeur gaat meestal toch uit naar die charme van oudere panden. Uiteraard piept en kraakt er dan ook vaak het één en ander, maar dat hoort erbij! Ieder zo zijn ding. 😉

Inchecken gebeurde bij het naastgelegen Lawrence Hotel en vervolgens loopt er iemand met je mee naar je kamer. Je krijgt drie sleutels: één voor de toegangspoort, één voor de voordeur van het pand en één voor je kamer. We werden netjes geholpen met onze baggage, er is namelijk geen lift aanwezig in het gebouw. Daarentegen is het maar een trap of twee die we op moeten, dus al met al goed te doen. Nou scheelde het natuurlijk wel dat we geen grote koffers van 20 kilo bij ons hadden… Op de begane grond bevinden zich de gezamenlijke ruimtes, waaronder ook een buitenterras. Op de eerste verdieping de andere kamers en boven zitten wij. Na het openen van onze kamerdeur als kleine verrassing: nog een trappetje!

Ik had een twin room geboekt, maar we zaten in een suite die de gehele bovenste verdieping besloeg. We hadden dus zeeën van ruimte en een prachtig uitzicht aan alle kanten! Er kon zelfs gekozen worden in welke slaapkamer we sliepen, want er waren er twee. Nadat we de kachels (??) uit hadden gezet gingen gelijk de ramen open voor de nodige frisse bries. Heerlijk! Maar mocht je een koukleum zijn, dan hangen er dus kacheltjes die de boel goed verwarmen. Even languit gestrekt op bed bijkomen van al het lopen vandaag. Grote voordeel is dat we de zonnige slaapkamer hebben gekozen, dus we liggen ook nog eens heerlijk in het zonnetje dat door het open raam vrolijk naar binnen schijnt.

Na het verkennen van onze suite is de volgende stap even ergens wat drinken voor we de koffertjes uitpakken. Daar knapt een mens van op. Onze suite heeft dus twee slaapkamers, een woonkamer, een eetgedeelte en een mega badkamer. Ook is er een keuken in aanbouw, dus zodra ook die klaar is is het een volledig appartement. Na op ons gemak alles uitgepakt/ons opgefrist te hebben lopen we zo het dorp in voor het avondeten, ideaal. En na het eten rol je ook zo weer terug naar je accommodatie. Voor morgenochtend staat Quinta da Regaleira op het programma. En ook dat bevindt zich super praktisch op loopafstand van ons hotel.

Na de hele dag op pad te zijn geweest herhaalde zich het ritueel van gisteren: even bijkomen op bed, in het zonnetje. Een drankje ergens op loopafstand en vervolgens opfrissen voor het avondeten. We strompelen deze keer toch net iets moeizamer het dorp in (maar gelukkig is het niet ver). Op de terugweg maken we nog even een stop bij een wijnbar voor een welverdiend glas port. Er staat een stevig windje, dus lekker binnen opwarmen voor we het laatste stukje terug lopen naar Casa do Arco. Het bed roept!

Ook voor de volgende dag hebben we weer een druk programma, dus we liggen er op tijd in. Het is hier heerlijk rustig en de bedden zijn goed, dus met de nachtrust zit het wel goed.

Ook de tweede dag is volgepland. Als je naar Sintra gaat plan dan maximaal twee bezienswaardigheden per dag, zodat je ook echt de tijd hebt om alles op je gemak te bekijken. Het is zonde als je je moet haasten en daardoor de helft mist. Al is het natuurlijk geen straf om nog weer eens terug te komen! Je raadt het dus al: we lagen weer uitgeteld op bed aan het eind van de dag. Even de nodige vitamine D opnemen voor we wederom het dorp in strompelen. Oh, hoe fijn dat we maar een heel klein stukje hoeven! Echt een aanrader om hier te verblijven als je overdag een vol programma (heel veel lopen/klimmen) hebt.

Casa do Arco

De volgende ochtend checken we uit (wederom bij het Lawrence hotel) en leggen we de baggage vast in de auto. Want uiteraard valt er nog meer te zien en ontdekken, ook vandaag. Nou was dit zeker niet mijn eerste keer in Sintra, maar ik plan het van tevoren wel allemaal. Puur voor mijn eigen gemak. Om nou ter plaatse nog te beslissen wat we gaan bekijken dit keer… haha. Datzelfde geldt overigens voor fijne plekjes om te eten, maar daarover later meer!

Neem voor meer informatie en boekingen hier een kijkje.

* R. Consiglieri Pedroso 36, Sintra