Toetjes en “gebak-achtigen” zijn een zeer belangrijk onderdeel van de Portugese keuken. Ze zijn vaak mierzoet en ware caloriebommen. Altijd een feest voor de zoetekauwen onder ons (manlief + gehele schoonfamilie). Je kunt er zeker van zijn dat er sowieso veel eieren en suiker worden gebruikt, plus in dit geval amandelen. We maken Toucinho do Céu.
Mij doe je er persoonlijk niet echt een plezier mee; veel te zoet en het smaakt naar ei… Ze maken in Portugal heel veel gebruik van eidooiers in de zoetigheden. Meestal overheerst die smaak voor mij te veel, maar zij zweren erbij. Zie je in Portugal bij een pastelaria iets met geel/oranje smurrie, dan is het waarschijnlijk iets met doce de ovo (zoet eierspul).
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Receptsuggesties voor die 18 eiwitten? 😜🙃
Suspiros? Molotoff? 😉