Ik Vertrek: Berg je voor de Bergen

Inmiddels is het zomer geworden en is ons kleine paradijsje in de bergen alweer een paar weken volledig volgeboekt en dat gaat de komende weken ook nog wel even zo door! We rennen de hele dag van hot naar her, maar dat is waar we het allemaal voor deden toch? Veel contact met de gasten en lekker bezig zijn op ons plekje in de bergen, onze droom. En omdat ons kleine paradijsje op een berg ligt hebben we onze prachtige uitzichten. Heel fijn!

Maar soms kom je er achter dat, zoals een bekend voetballer ooit zei, elk voordeel ook z’n nadeel heeft. Ik ben er inmiddels wel aan gewend om hier de berg op te rijden en er zijn echt spannendere weggetjes in de omgeving, geloof me. Maar gasten, die onze routebeschrijving niet lezen, vinden de weg die de GPS aangeeft soms best spannend. Gelukkig komen ze altijd heelhuids aan en zijn ze, zodra ze de uitzichten zien en zich gesetteld hebben op hun balkon, de weg alweer snel vergeten.

Maar ook bezorgers hebben soms wat angst om de weg naar boven te rijden. Al een paar keer ben ik gebeld of ik bij de parkeerplaats onderaan de berg mijn bestelling kan komen ophalen. Aan de deur bezorgen is er dan helaas niet bij. Gelukkig ging het tot een week geleden alleen om een paar dozen die in de auto passen dus dat probleem was zo opgelost.

Tot een week geleden onze Jacuzzi afgeleverd zou worden… Het was al een heel project om die in Portugal te krijgen, maar de laatste etappe leek bijna een onneembare horde. Na veel bellen en zoeken eindelijk iemand gevonden die hem de laatste etappe van de opslag naar ons wilde brengen. We zeggen er speciaal nog bij dat het laatste stuk een smaller weggetje is. We adviseren dus met een niet te grote vrachtwagen te komen. Wat schetst mijn verbazing als er een ruim 9 meter lange vrachtwagen achteruit de berg op komt rijden. Bij de voordeur stap de chauffeur uit met een enigszins bezorgde blik in zijn ogen, waar willen we de jacuzzi hebben? Ik wijs hem de plek aan op ons terras een stukje verderop de berg. En ik laat hem zien hoe hij daar naartoe kan rijden. Não é possível! Zijn blik is helder, die jacuzzi gaat vandaag niet verder komen dan de voordeur. Dus de jacuzzi wordt van de vrachtwagen afgeladen en op de parkeerplaats gezet. Zucht, we zijn er bijna, maar hij moet toch echt nog 50 meter verder de berg op.

Ik Vertrek: Berg je voor de Bergen

We klimmen dus vol goede moed weer in de telefoon en gaan op zoek naar iemand die het laatste (dat hopen we tenminste) stukje voor zijn rekening wil nemen. En ook die wordt uiteindelijk gevonden. Een klein(er) vorkheftruckje komt de berg op gereden die de jacuzzi tot vlakbij zijn uiteindelijke bestemming kan brengen. Met wat brute menskracht van vier sterke mannen worden uiteindelijk de laatste 5 meters overwonnen. Wat een reis, maar meer dan de moeite waard! Onze gasten kunnen eindelijk genieten van een jacuzzi met het mooiste uitzicht van de wereld (althans dat vind ik dan).

En zo rennen we verder, praatje hier, praatje daar. En een eindeloze lach op mijn gezicht. Ons plekje op de berg, ons paradijsje!


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en afgelopen maart een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.