Ik Vertrek: Dome

Het zomerseizoen is in volle gang. Ondanks dat ik wat voorbereid was door de ervaring van vorig jaar ben ik toch nog enigszins overdonderd. Ik had het nog niet verwacht en voor ik het weet is het weer 7 dagen per week rond rennen en het iedereen naar zijn zin maken. Veel werk dus, maar ook veel energie en gezelligheid in VilaFoia!

Nou zou je zeggen, als het zomerseizoen begint dan zorg je dat alle andere activiteiten op een laag pitje staan zodat je alle tijd en energie bewaart om de boel draaiende te houden. Helaas werkt dat bij ons op een of andere manier niet zo, dus naast dat we week na week volgeboekt zijn kwam daar afgelopen week ook nog de installatie van onze geodetische dome bovenop. Een geodetische wat??? Een geodetische dome is een koepel, die door de speciale constructie zeer licht kan worden uitgevoerd. De naam komt van de driehoeksmeting, een onderdeel van geodesie. Een geodetische koepel is een soortgelijk geheel van driehoeken. En die hadden we dus besteld om ook in het najaar en de winter retreats te kunnen huisvesten. De dome is uitermate geschikt om yoga of meditatie in uit te voeren en heeft net als VilaFoia een prachtig uitzicht.

Dome

De planning was uiteraard anders en we hadden bedacht de installatie in het voorjaar te kunnen uitvoeren, maar je weet hoe het gaat… Het proces van ontwerpen en offertes duurde al langer dan gepland en daarna was de levering uiteraard ook nog een paar keer vertraagd. Maar eind goed al goed, afgelopen week is hij dus geplaatst. De hele week op en neer lopen tussen de gasten en de arbeiders die het geheel aan het opbouwen dus. Maar…… het resultaat mag er zijn! Wat een prachtige nieuwe ruimte hebben we erbij gekregen. Hij is nog mooier en groter dan ik had durven dromen en ik kijk er al naar uit om eind september de eerste retreat gasten hiervan te kunnen laten genieten.

Tot die tijd kunnen we hem goed gebruiken voor de reguliere Yoga lessen op dagen zoals deze week dat er zoveel wind staat dat Yoga buiten eigenlijk geen optie is.

Dome

En nu….weer verder naar mijn gasten en zorgen dat we weer een prachtig zomerseizoen draaien.

Tot de volgende maand!


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en vorig jaar een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.