Ik Vertrek: a Vista

Het overnemen van een B&B in de Algarve kent, net als eigenlijk alles in het leven, zijn ups en zijn downs. De afgelopen maanden hebben wij dus ook beide meegemaakt. Prachtige reviews van gasten, verrassingen wat de tuin ons allemaal brengt en leuke ontmoetingen. Maar natuurlijk ook een meterkast die stiekem vervangen moet worden en afspraken die helaas niet nagekomen worden. En wat doe je in het laatste geval? Gewoon opstaan en weer doorgaan. Hoe voorkom je dat je bij de pakken neer gaat zitten? In ons geval is daar een hele eenvoudige oplossing voor. A Vista! Het uitzicht. Elke keer als ik even een momentje rust heb en me de tijd gun om heel even naar buiten te kijken dan overweldigt het met weer.

Ik Vertrek: a Vista

Het uitzicht vanuit Vila Foia blijft me verrassen. Niet alleen het feit dat je helemaal tot de oceaan kunt kijken maar vooral dat het blijft veranderen. Het blijft me verrassen hoe mooi het is, wat een rust er uitstraalt en vooral hoe het elke keer anders is. Mijn telefoon staat inmiddels vol met foto’s van het uitzicht bij nacht, met regen, met een dal vol wolken en op een heldere dag waar je de gebouwen van Portimão helder tegen de oceaan ziet afsteken.

Ik Vertrek: a Vista

Dus daar zit ik dan, tussen al het geren en alles wat mis gaat op deze dag, heel even op een stoel met de blik op oneindig richting Portimão. En zonder dat ik het door heb staat opeens een van de gasten naast me. En met dezelfde blik richting oneindig verzucht hij, que vista linda! En ik denk, je hebt gelijk maar ik ga je nu even niet aankijken, want die natte oogjes hou ik even voor mezelf. Dus met de blik nog recht vooruit antwoord ik “Para mim, a vista mais linda do mundo!” en in stilte staren we samen nog even rustig naar de oceaan in de verte en autootjes op de weg tussen Portimão en Monchique. Tot de plicht weer roept en de betovering verbreekt. Maar morgen weer een kans, ik neem me voor om gewoon elke dag even een uitzicht momentje te pakken en even de rust te vinden en te realiseren waarom dit ook alweer een goed plan was. 😉

Ik Vertrek: a Vista

En terug achter mijn computer de volgende uitdaging, voor de website en pagina’s als booking.com in 6 talen bedenken hoe je dat geweldige uitzicht vervat in woorden.

Vanaf mijn terras met “Magnificent views”, “Vistas magnificas sobre o oceano Atlântico”, “herrlichen Blick”, “Prachtige uitzichten”, “une vue magnifique” en “Magnificas vistas” wens ik jullie allemaal een hele fijne dag toe. Até a próxima!


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en vorige maand een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.