Ik Vertrek: Heden en Verleden Komen Samen

Met de stap om alles in Nederland achter te laten en VilaFoia te gaan runnen in Monchique is mijn leven uiteraard volledig veranderd. De dagen zien er anders uit, het weer is anders 😉 en mijn werk is ook compleet anders. Ook de waarde die ik aan bepaalde materialistische zaken toeken is zeker veranderd. Maar soms mis je het oude vertrouwde leventje in Nederland toch ook wel een beetje. Wat is het fijn dat je weet hoe alles geregeld is, bij welk loket je waar moet zijn en dat je over het algemeen de zaken snel en eenvoudig geregeld krijgt. Maar goed, wij hebben er bewust voor gekozen hier naartoe te gaan en passen ons gestaag aan.

Heden en Verleden Komen Samen

Toch is het dan wel grappig als opeens je oude leven je nieuwe leven binnen stapt. Een aantal maanden geleden kwam een oud collega van mij met ons in contact. Ze volgde al onze berichten op de Social media en had een vraag. Of wij ook plaats konden bieden aan een Buteyko cursus. En dat is nou gelijk het leuke van mijn nieuwe leven, ik had nog nooit van Buteyko gehoord maar inmiddels weet ik dus dat het een ademhalingstechniek is die heel veel gezondheidswinst kan opleveren. Nadat we uiteraard eerst even bij gekletst hadden over het leven in Nederland hebben we samen een plannetje in elkaar gezet voor een 5 daagse buteyko cursus in VilaFoia. Gedurende de afgelopen maanden zag ik hem nog wel eens voorbij komen in de agenda, maar was eigenlijk te druk om er echt mee bezig te zijn.

Totdat het begin oktober opeens zover was. Onze shuttle gaat de groep ophalen op Faro airport en even later wordt ik verblijdt door een “Hé Henkie!!!” en ik zie mijn oud collega aan komen lopen. Erg leuk om haar weer te zien maar ook wel erg benieuwd wat ze van VilaFoia vindt. Ik ken haar als een dame met een kritische blik en als ze ergens wat van vindt zal ze het ook zeker zeggen. We doen netjes de check-in en de uitgebreide rondleiding en ik zie alle gezichten steeds meer stralen. Ik kan ontspannen, we zijn een goede match en dit gaat een prachtige week worden.

Heden en Verleden Komen Samen

Wil jij ook een cursus, training, workshop of retreat organiseren in een prachtig rustige en groene omgeving? Stuur een berichtje en we kijken of we ook met jou zo’n perfecte match kunnen maken! sales@vilafoia.com


Henk is een echte kaaskop, maar verliefd geworden op Portugal. Samen met zijn partner Michel heeft hij de grote stap gewaagd en vorig jaar een alojamento local in Monchique, Portugal overgenomen. Hij houdt van natuur, ruimte en de prachtige uitzichten in de Algarve.