Nederlandstaligen in Portugal

Daar is hij weer! Voor deze categorie, die begin 2018 van start ging, ben ik wederom op zoek naar Nederlanders (of Belgen) die in Portugal wonen en het leuk vinden één keer per maand over hun belevenissen te schrijven. Dat kan zijn omdat je er een B&B bent begonnen, je er woont als expat, je getrouwd bent met een Portugees, je er elke winter overwintert, etc. Leuke ideeën zijn altijd welkom!

Het idee is een stukje tekst inclusief een aantal foto’s. Alle credit (incl. foto’s) ligt natuurlijk bij de schrijver van het artikel. We maken een overeenkomst vanaf maart tot het einde van het jaar (tien bijdrages), dus in december gaat in principe het laatste stukje online. Het zou gaan om schrijven op vrijwillige basis, aangezien ik de website zelf ook maar als hobby doe. Ik kan er dus helaas geen betaling tegenover zetten. Maar je zou het wel kunnen zien/gebruiken als een stukje gratis reclame voor je eigen website/bedrijf of gewoon als een leuk iets voor de thuisblijvers (om je avonturen zo een beetje te volgen).

Saudades de Portugal heeft maandelijks een bereik van tussen de 32.000 en 39.000 bezoekers. Plus natuurlijk de social media kanalen zoals Facebook, Twitter en Pinterest waarop de artikelen ook gedeeld worden. Lijkt het je leuk om hieraan mee te werken of ken je iemand die hier uitermate geschikt voor is?! Laat het me weten op blog@saudadesdeportugal.nl.

Ik heb op dit moment verschillende plekjes vrij. Mocht je hier interesse in hebben, dan zou je in principe vanaf maart van start gaan. Benieuwd naar wat het ongeveer inhoudt, neem dan hier een kijkje? Natuurlijk houd ik ook rekening met de omgeving, want iedereen die over dezelfde omgeving schrijft heeft weinig toegevoegde waarde. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar mensen die wonen op de Azoren, Madeira of in de Alentejo. Maar dat betekent niet dat andere regio’s daardoor perse afvallen!

Ik hoop dat we op deze manier samen weer een stukje Portugal kunnen delen met de rest van de wereld! Reageren kan tot eind januari. Hierna ga ik alle aanmeldingen bekijken en laat ik iedereen die heeft gereageerd persoonlijk weten hoe of wat!