Doen in de Algarve: 5 keer naar de spa

In de serie “Doen in de Algarve” geef ik je iedere maandag vijf tips voor jouw ultieme vakantie in de Algarve. Vandaag laat ik je vijf mooie spa’s zien, waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten. Het is een redelijk simpel recept: ieder vijfsterrenhotel in de Algarve heeft ook een uitgebreide spa. Desalniettemin heb ik toch een gevarieerd lijstje voor je kunnen maken, waaruit jij je voorkeur kunt kiezen.

Spa Villas d’Agua

In het dorpje Olhos d’Agua, even buiten Albufeira, ligt deze kleinschalige en persoonlijk spa. Het is verbonden aan het gelijknamige viersterren appartementencomplex. Hier vind je geen overweldigende luxe, maar wel een prachtige en rustige plek met geweldig uitzicht op de Atlantische Oceaan, waar je je heerlijk kunt laten masseren. Naast de verschillende behandelingen is er ook een health club. De eigenaren zijn Nederlands mocht je lekker makkelijk willen communiceren.

Sayanna Wellness

Deze spa, onderdeel van het Epic Sana hotel in Albufeira, is veel groter en luxueuzer dan de vorige, maar heeft ook een heerlijke buitenplek. Zo kun je als koppel een buitenmassage ondergaan en samen in de privé jacuzzi over de oceaan staren. Fijn! Geen mooi weer? Dan is er ook het binnenzwembad, sauna, Turk stoombad en Vichy douche. Allemaal in oriëntaalse sfeer. Bovendien is er een fitness centrum en kan je je lichaam onder handen nemen met een detox en zelfs bootcamp. Hier vind je alle info.

Real Spa Thalasso

De Algarve kent twee Thalasso spa’s. Eentje bij het luxueuze Vila Lara en eentje bij het Grande Real Santa Eulália (Albufeira). De eerste is meer gericht op de medische kant van de thalassotherapie, maar de tweede heeft een wonderschone inrichting in Moors-Portugese sfeer. Daarom dus toch deze in onze top vijf gezet. De specialiteit is de capsule die het hele lichaam omsluit, maar je vind er ook een vichydouche, een schotse douche, een hamam en zeventien behandelkamers. Kijk hier voor meer info.

Villa Termal das Caldas de Monchique Spa

Deze spa ligt in het Monchique gebergte, waar de thermale baden centraal staan. Het is dan ook de enige thermale spa van de Algarve. De specialiteit hier is hydrotherapie voor medische aandoeningen, maar je kunt ook genieten van de jet douches, Vichy douche, bubbelbaden, sauna, Turks stoombad en een ruime keuze in behandelingen. Je vindt er hier alles over.

Vivenda Miranda

Als onderdeel van een kleinschalig boetiekhotel dat gelegen is op een klif bij de stad Lagos, biedt deze spa ontspanning met de organische producten van het bekende Britse merk Neal’s Yard. Als je niet alleen wilt genieten, maar ook duurzaamheid en dierenwelzijn belangrijk vindt is dit de spa voor jou. Een verwarmd buitenzwembad, sauna, stoombad en uitgebreid aanbod aan behandelingen wachten op je. Lees er alles over door hier te klikken.

Meer weten? Lees de hele serie “Doen in de Algarve“!