Niet doen in de Algarve

De afgelopen maandagen heb ik in de serie “Doen in de Algarve” je allerlei ideeën en tips gegeven om te doen in jouw vakantie in de Algarve. Gisteren werd de veelzijdigheid van de Algarve nog eens samengevat in een prachtige video. Vandaag sluit ik de “Doen in de Algarve” serie af met vijf adviezen om juist niet te doen in de Algarve. Want niet alles is een goed idee…

De verkeerde locatie kiezen

Laatst sprak ik iemand die zei dat ze ooit eens een vakantie naar in de omgeving van Tavira had geboekt, maar niet van plan was nog eens terug te gaan naar de Algarve. Dat snap ik. Dit was namelijk een jonge meid, dol op dansen, feesten en winkelen. Dingen die je op de afgelegen plek waar zij haar hotel koos niet goed kunt doen. Zorg dat je bij het boeken van je reis goed uitzoekt welke locatie het best bij jou past. Hulp nodig? Je mag me altijd een e-mailtje sturen!

Alleen maar op je handdoek in de zon liggen

Ja, de zon is fantastisch en we hebben er veel te weinig van bij ons, maar er is teveel leuks in de Algarve om echt niks anders te doen. Kies in het menu (op de homepage) voor de regio Algarve en vind alle artikelen waarin ik je laat zien hoeveel hier te doen is!

Op verkenning gaan zonder water

Als je van je handdoek bent opgestaan en op verkenning gaat in de Algarve, zorg dan dat je een flesje water bij je hebt en op tijd weer aanvult. Het water in de kraan hier zal je niet zo snel ziek maken, maar het smaakt niet lekker. En met die warme zon op je hoofd heb je snel weer dorst.

Risico nemen met de oceaan

Zo heel af en toe hoor je, helaas, van ongelukken bij het zwemmen. Je hebt in de Algarve te maken met de Atlantische Oceaan en die kan verraderlijker zijn dan bijvoorbeeld de Middellandse Zee. Bij het strand kan je aan de vlag zien of het veilig is om te zwemmen. Een gele en rode vlag betekenen dat je niet het water in mag. Bovendien kan het getij vrij plotsteling opkomen, waardoor je niet alleen in de problemen kan komen bij het zwemmen, maar ook ineens nat kan worden op je handdoek op het strand.

Frikadellen eten

Oké, eerlijk is eerlijk… Fernando en ik bezondigen ons ook wel eens aan een Hollandse snack in de Algarve, maar als je op vakantie bent in Portugal moet je je natuurlijk vooral storten op die heerlijke Portugese keuken. Leuke en smakelijke restaurants kan je ook op deze website vinden. Kijk maar eens hier.

Meer weten? Lees de hele serie “Doen in de Algarve“!