Een beter voorgerecht dan Amêijoas à Bulhão Pato bestaat er in mijn ogen niet. Ik heb er in de loop van de jaren al oneindig veel gegeten. Ze staan standaard op de planning als ik in Portugal ben! Heerlijk zo’n dampend, geurend bord vol voor je neus, natuurlijk met een mandje brood ernaast. Een klein geluksmomentje, helemaal voor mij alleen!
Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de regio Estremadura, maar is overal in Portugal te vinden op de kaart. Het verhaal gaat dat een kok het gerecht de naam “à Bulhão Pato” gaf als eerbetoon aan de Portugese dichter Raimundo António de Bulhão Pato, die de kok had genoemd in een gedicht.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














Ook mijn lievelingsgerechtje. Ik maakte van het recept ook een kookvideo zodat het nu NOG makkelijker wordt om het zelf thuis ook te maken. https://youtu.be/FQ4yaz6I5aI
Helemaal met jullie eens .
De beste hebben we 30 jaar geleden in een restaurant in Lisboa gegeten. Dat hebben we regelmatig herhaald als we in Lissabon waren.
1 maand heden nog het restaurant zit nog steeds bomvol.
Maak ze regelmatig ook zelf klaar.
Onze kleindochter van 8 is er dol op.bedankt voor het recept en alle andere leuke zaken die jullie over Portugal brengen.