Arco da Calheta: Augustus

Een nieuwe maand is alweer aangebroken, we zitten alweer in augustus. De afgelopen twee maanden zijn echt voorbij gevlogen met alle gasten die we mochten ontvangen. Het is prachtig weer op het eiland en iedereen geniet volop van de zomer. We zijn heel erg blij dat de situatie op het eiland nog steeds stabiel is en onze gasten met een gerust hart op vakantie kunnen gaan.

Wij zijn inmiddels ook alweer een heel eind verder met ons ‘project garage’. Alles is geschilderd, de verlichting werkt, de mooie glazen pui is geplaatst en afgelopen week is ook de vloer gelegd. Bij onze plaatselijke timmerman laten we een mooie grote boomstamtafel maken, welke we volgende week al verwachten. Het is zo ontzettend leuk om alles weer bij elkaar te zien komen! Net als bij het inrichten van de huisjes was het uitpakken van alle meubels en spullen net zoiets als kerst of sinterklaas. Iedere keer als er weer iets bijkomt is het voor ons echt genieten om te zien.

Deze ochtend kwam het bordje binnen van de garage waar we de naam op hebben staan. Een bijzondere naam die al vanaf het begin dat wij samen zijn erg goed bij ons past. Een mooi woord met veel betekenis. Het staat voor veel dingen die inmiddels al op ons pad zijn gekomen. Hier op Madeira, maar ook al toen we nog op Texel woonden samen en daar ons bedrijf De Smulpot runden samen. Op social media zul je de naam terugvinden, echt treffend vinden we zelf. Als je het woord gevonden hebt kun je via Google even zoeken naar de betekenis mocht je het niet weten.

Straks als alles klaar is kunnen we inzetten op een totaal andere markt waar we graag over vertellen. Ondertussen heeft Dave een Harley gekocht waar we heerlijk dagen samen mee rondtoeren over het eiland. Een schitterende manier om dit eiland vanuit een geheel andere hoek te bekijken. Het geluid van de Harley en de wind in je gezicht zijn bijzonder te noemen. Een vrij gevoel om dit met elkaar te kunnen doen hier.

Er wordt ook nog steeds volop gewandeld, iets wat niet verveeld en het altijd weer een goed aanvoelt tijdens en na de wandeling. Het belangrijkste is dat we genieten samen en dan volgt de rest vanzelf. Het kan eigenlijk dus niet verkeerd gaan, we vullen elkaar fantastisch aan op verschillende vlakken.

Geniet van deze maand weer en vier het leven met elkaar.

Liefs Anne & Dave