Wijnbars in Lissabon

Een van de vele genoegens in Portugal is toch wel wijntjes drinken! Want wat hebben ze een heerlijke wijnen in Portugal. Helaas zijn ze in Nederland nog niet heel bekend, maar langzaamaan zie je ze steeds meer/vaker verschijnen. Ook tijdens een citytrip is dit natuurlijk een leuk tijdverdrijf. Gezellig samen borrelen in een wijnbar is iets waar wij in elk geval erg blij van worden!

Dus zette ik een aantal fijne plekjes in Lissabon voor je op een rij. Porto volgt natuurlijk ook nog. Want ook daar komt de wijnliefhebber (niet alleen de Portliefhebber) prima aan zijn trekken. 😉 Klik op de naam van de wijnbar voor meer informatie.

Wijnbars in Lissabon | Saudades de Portugal

By the Wine

Deze wijnbar midden in Chiado is alleen om de aankleding al een bezoekje waard! Het gewelfde plafond vol wijnflessen (zie foto boven het artikel) laat er geen twijfel over bestaan wat de core business van deze plek is. Het zijn er trouwens 3267, in het plafond. Ze serveren er een speciale en exclusieve wijnselectie van José Maria da Fonseca, een van de oudste wijnmakersfamilies in Portugal. Natuurlijk met een fijne keuze aan typische Portugese petiscos om je glas of fles te vergezellen. Naast gezellig borrelen kun je er ook lunchen of dineren. Open tot middernacht.

* Rua das Flores 41, Lisboa

The Old Pharmacy

A glass of wine a day, keeps the doctor away“. In een meer dan 100 jaar oude apotheek in de Bairro Alto schenken ze tegenwoordig hele andere zaken dan hoestdrankjes. De flessen wijn staan uitgestald in de nog originele apothekerskasten. Zitten doe je aan tafeltjes gemaakt van wijnvaten. Ook hier kun je verschillende Portugese lekkernijen bestellen bij/naast je glas of fles wijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kaasplankje. Open tot middernacht.

* R. do Diário de Notícias 73, Lisboa

Wine with a View

Dit is een kleine mobiele wijnbar die je in de buitenlucht en op een mooie locatie van je wijntje(s) laat genieten. Borrelen doe je in een kasteel met uitzicht over de stad of in Belém met uitzicht op een stukje cultuur en de rivier de Taag. Het kleine kraampje/karretje heeft verschillende Portugese wijnen om te proeven, zowel rood, wit als rosé. Het maakt je bezoek aan de bezienswaardigheden helemaal compleet! Afhankelijk van het weer iedere dag geopend. In Belém geopend tot 17:00/17:30 uur en in het Castelo tot 18:00 uur.

* Ze staan naast de Torre de Belém en in het Castelo de São Jorge.

Wine with a View | Saudades de Portugal

BA Wine Bar do Bairro Alto

Zoals de naam al doet vermoeden, zit ook deze wijnbar in de Bairro Alto. Ze hebben hier meer dan 500 verschillende wijnen die je (vaak ook per glas) kunt drinken-proeven. Daarnaast kun je ook verscheidene Port- en Madeira wijnen per glas bestellen. Lekker met een kaas- of charcuterie plankje. Of als je wat avontuurlijker bent ingesteld met visjes uit blik! Open tot 23:00 uur, gesloten op maandag.

* R. da Rosa 107, Lisboa 

Grapes & Bites

De naam zegt het al, hier gaat het om wijn en petiscos! Het zit in een gerenoveerd 18e-eeuws gebouw met muren vol wijnflessen. Je hebt de keus uit ongeveer 1000 wijnen, waarvan zo’n 600 beschikbaar zijn per glas! Ook hier zijn de tafels gemaakt van oude wijnvaten. Naast petiscos ook geopend voor lunch en diner. Geopend tot middernacht.

* R. do Norte 83, Lisboa

Mijn vorige stukje over wijnproeven in Lissabon gemist? Hier lees je het terug!