Arco da Calheta: Stilzitten

Stilzitten. Daar zijn we allebei niet zo goed in. Na een flinke verbouwing hier in 2019 op ons terrein en het opstarten van onze Calheta Boutique Houses zijn we inmiddels weer met een leuk nieuw project gestart. Voor onszelf, maar ook voor onze toekomstige gasten. We gaan namelijk de garage aanpakken, iets wat al veel langer in ons hoofd zat, maar nog nooit echt concrete plannen voor gemaakt.

Toen we tijdens de verbouwing onze garage als opslagplaats gebruikten, stonden we regelmatig vanuit de garage naar buiten te kijken. Wat een prachtig uitzicht heb je vanaf die plek. Je kijkt langs de grote vijgenboom, tussen huisjes Cinza en Preto door, naar de prachtige oceaan. ‘Hier moeten we iets mee gaan doen’ zeiden we tegen elkaar. Maar ja, wat dan, nog een appartement in maken? Of een fitnessruimte? Vergaderruimte? Er zijn genoeg mogelijkheden, de ruimte is elf bij vijf meter en het is eigenlijk zonde om het alleen maar als opslagruimte te gebruiken.

Stilzitten

Na heel wat avondjes brainstormen samen, zijn we erover uit. Het achterste gedeelte wordt een kleine ‘gym’ om lekker te kunnen trainen. Het voorste gedeelte komt een mooie grote tafel, waar kleine groepjes met elkaar zouden kunnen brainstormen, werken of trainingen gegeven kunnen worden. Comfortabele stoelen, goede wifi, alles moet kloppen zodat bijvoorbeeld onze ‘digital nomads’ ook vanuit daar hun werk kunnen doen.

Zo zitten we de laatste weken dus weer volop in de offertes, moet er een vloer gekozen worden, een mooie schuifpui om zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te laten komen etc. etc. Ontzettend leuk om weer met dit soort dingen bezig te zijn! We zullen op onze social media af en toe weer wat updates plaatsen, we kijken zelf ook ontzettend uit naar dit eindresultaat!

Stilzitten

We vervelen ons dus niet en ik denk ook niet dat dit snel zal gebeuren. In de tussentijd hebben we ook alle huisjes en de poort voorzien van mooie nieuwe bordjes, aangezien de zon onze houten bordjes niet had gespaard. Nu ziet het er weer mooi verzorgd uit. Zo blijven we altijd bezig, na de garage volgt er sowieso weer iets heel moois, maar daarover later meer! Over een paar weken staat ook de eerste vakantieboeking weer in de kalender en tot die tijd zijn de huisjes nog bezet met ‘digital nomads’.

Nu de avonden weer langer worden en we er eindelijk weer op uit mogen, genieten we nog meer van het eiland. We kunnen niet wachten om er een mooie zomer van te maken samen met onze gasten, dat hebben we echt wel gemist!

Liefs van Dave & Anne

Je kunt meer van ons volgen op Facebook en/of Instagram.