Toen ik laatst in Portugal aan dit gerecht zat heb ik op Facebook een polletje gepost of er eventueel interesse was in het recept. Daar kwam, toch wel enigszins verrassend, met 83% een dikke ja uit. Bij deze dan eindelijk het beloofde recept van dit typisch Portugese (en lichtelijk vreemde) gerecht. Voor de durfallen onder ons!
Als ik zeg dat dit recept niet voor iedereen is, bedoel ik dat op twee manieren. Bloederige kippenrijst is de eerste, daar doe je nou eenmaal niet iedereen een plezier mee. Ik heb vooral moeite met het idee… En ten tweede mogen er in Nederland geen hele kippen inclusief poten, organen en bloed verkocht worden in verband met strenge regels.
Wil je dit dus maken dan kan dat gewoon als je in Portugal woont. Woon je in Nederland en heb je zelf kippen of connecties, dan zou het ook moeten kunnen (als je echt heel graag wilt)… Maar bij de poelier of aanverwante verkooppunten ga je niet slagen.

Je kunt eventueel ook nog wat chouriço toevoegen aan het recept. Verder is de verhouding water/rijst ongeveer drie en een half op één. Je kunt dus heel makkelijk mokken gebruiken!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














Bij toeval gegeten op vakantie in Portugal, toen we spontaan uitgenodigd werden door een familie om mee te eten. Zij waren een verjaardag aan het vieren en brachten ook zelfgemaakte gerechten mee.
Alles was heerlijk op de bloederige kip met azijn na. Het is absoluut niet mijn gerecht.
Overigens mijn Portugese vrienden vinden het heerlijk. Smaken verschillen!
Haha, dat is maar goed ook! Wel een leuke ervaring rijker zo. 😉
dat is zo lekker en vroeg eens het recept aan ons Portugese vriendin en toen ik zei dat we geen kippebloed konden kopen in Belgie zei ze dit te vervangen door porto maar ook met de azijn ,heb het wel nog niet geprobeerd