De Mooiste Autoroutes: Lisboa West

Gaan en staan waar je maar wilt, een lekker muziekje uit de boxen, stoppen als je moe bent, doorgaan als je nog meer wilt, komen op plekjes waar niet iedere toerist komt… Er zelf met de auto op uit trekken heeft vele voordelen. Maar misschien weet je nog niet zo goed waar je moet zijn. Vandaag doe ik je wederom enkele suggesties voor een leuke en mooie autoroute in de regio Lisboa. Ik neem je mee op een rondje door deze prachtige regio, met als vertrekpunt het eindpunt van de vorige route: Sintra.

Sintra – Cabo da Roca (17km)

Vanuit Sintra pakken we de N247 in westelijke richting, richting de kust. We zijn onderweg naar het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Cabo da Roca is een indrukwekkende kaap met vooral een prachtig uitkijkpunt. Op een klif van 140 meter hoogte staar je hier naar de enorme watermassa van de Atlantische Oceaan voor je. Als je je omdraait zie je het groene, glooiende landschap van de Serra da Sintra. De kliffen van Cabo da Roca werden tot de late veertiende eeuw gezien als het einde van de wereld. Daarna ontdekten de Portugezen totaal nieuwe werelden via de Atlantische Oceaan.

Autoroutes: Lisboa West

Cabo da Roca – Praia do Guincho (11 km)

Vanuit Cabo da Roca pakken we de N247 in zuidelijke richting richting Praia do Guincho. Dit is een prachtig strand tegen het dramatische landschap van de heuvels van Serra de Sintra. Het strand van Guincho is blootgesteld aan de krachtige Atlantische Oceaan en staat dan ook bekend om zijn immense surfgolven. Maar naast surfen is er ook alle ruimte om te zwemmen, te wandelen of ergens een hapje te eten bij de vele restaurantjes.

Autoroutes: Lisboa West

Praia do Guincho – Boca do Inferno (7 km)

Van hieruit rijden we in zuidelijke richting verder, naar Cascais. Hier stoppen we bij Boca do Inferno (mond van de hel). Dit is een klif net buiten het centrum van Cascais. De naam is mede te danken aan de vorm van de klif, met een kleine grot ontstaan door een natuurlijke ineenstorting van de rotsen, en het dreunende geluid dat de Atlantische Oceaan maakt wanneer het water deze kloof binnenkomt. Vooral in de wintermaanden raast het water met volle kracht dit gat in, waardoor een donderend geluid ontstaat.

Autoroutes: Lisboa West

Boca do Inferno – Cascais (1,5 km)

Vanaf hier is het een klein stukje naar het centrum van Cascais. Deze welvarende streek, bestaand uit de twee bijna vergroeide dorpskernen Cascais en Estoril, leent zich uitstekend om je een paar dagen te vermaken. Cascais heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een badplaats met allure. Struin over de boulevard en neem ergens plaats om een hapje te eten. Mocht je route hier stoppen neem dan na de lunch bijvoorbeeld de boulevard langs het strand om van Cascais naar Estoril te wandelen. Moe hoef je er niet van te worden, want het wemelt onderweg van de terrassen en bankjes om uit te rusten.

Cascais – Estoril (4 km)

Vervolg je de route wel per auto, dan rijd je over de N6 in Oostelijke richting in een kleine tien minuten naar Estoril. Ook dit is een mooie badplaats vol grandhotels, exclusieve villa’s en een imposant casino. We bevinden ons dan ook aan de Portugese Riviera. Estoril heeft een zekere elegantie die vaker wordt toegeschreven aan resorts aan de Côte d’Azur. Je kunt hier heerlijk bijkomen op één van de prachtige stranden, luxueus dineren en indien gewenst een gokje wagen.

Autoroutes: Lisboa West

Op zoek naar een huurauto in Portugal? Kijk bijvoorbeeld eens hier.

Volgende maand vervolgen we de route weer vanuit Estoril!