Kikkererwten zijn peulvruchten die ze in Portugal graag eten en die heel goed samengaan met bacalhau. Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Dit keer maken we Bacalhau Guisado com Grão, Tomate e Chouriço. Dit lijkt een hele mond vol. Maar is simpelweg een lekker stoofpotje met bacalhau en kikkererwten!

Ik gebruik voor het gemak voorgekookte kikkererwten uit pot/blik. Maar uiteraard is het nog lekkerder als je gedroogde kikkererwten gebruikt. Begin dan de avond van tevoren met het weken van je kikkererwten. Ze moeten ongeveer in formaat verdubbelen. Laat ze hiervoor minimaal 12 uur onder water staan.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













