Bijzonder Slapen: Bairro do Casal – Turismo d’Aldeia

Deze kleinschalige accommodatie is gevestigd in de regio Foz Côa. De geweldige ligging, met uitzicht op de vallei, zou al genoeg zijn om je te overtuigen. Maar je slaapt ook nog eens in pittoreske en traditionele stenen huisjes, die zorgvuldig zijn gerestaureerd. Bairro do Casal – Turismo d’Aldeia is idyllisch gelegen in het midden van een klein dorp, tegen een heuvel.

Bairro do Casal is gelegen in het dorp Murça, op een prachtige heuvel naast de rivier de Douro, in de buurt van Vila Nova de Foz Côa (klein half uurtje rijden). Het bestaat uit 6 onafhankelijke leistenen huisjes met gezamenlijke receptie, veranda, tuin, buitenzwembad en sauna. Verder hebben ze een ruime parkeerplaats voor gasten. Met als doel het landelijke erfgoed van het dorp te behouden werden de authentieke huisjes gerestaureerd, waarbij de oorspronkelijke constructie behouden bleef. De gebruikte materialen en bouwtechnieken zijn kenmerkend voor de regio. Deze rustieke charme gaat hand in hand met alle nodige faciliteiten voor een aangenaam verblijf.

  • Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia
  • Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia
  • Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia
  • Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia
  • Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia
  • Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia
  • Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia

Je moet er qua rijden wel even iets voor over hebben. Nou ben ik helemaal gewend aan rijden in Portugal, dus ook de kleine nauwe straatjes/steegjes. Maar ik snap dat niet iedereen hier heel blij van wordt… Met onze Renault Clio ging alles prima, maar heb je een grote/brede huurauto, dan wordt het wel enigszins passen en meten terwijl je ook nog omhoog de bult opslingert richting je accommodatie. 😉 

Je slaapt hier heerlijk ‘off the beaten track’ in typisch Portugese stenen huisjes aan de rand van het dorpje. Ideaal om even helemaal los te komen van een overvloed aan prikkels en volledig te ontspannen! Daarnaast is Bairro do Casal – Turismo d’Aldeia een handige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, een auto is wel een vereiste als je hier verblijft. Zo zit er bijvoorbeeld geen supermarkt of restaurant in het dorp zelf. Uiteraard zijn er in je huisje mogelijkheden om te koken.

Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia

Hier waren wij van op de hoogte, dus hadden we er rekening mee gehouden. Door onderweg ergens laat te lunchen en de nodige boodschappen mee te nemen voor tijdens ons verblijf was dit geen enkel probleem. Na het parkeren en inchecken (plus de volksverhuizing aan baggage) besloten we buiten een kijkje te gaan nemen. Anabela, de eigenaresse die in Lissabon woont, legt ons één en ander uit en laat zien waar alles is. Even door de gezellige straatjes struinen, een kijkje nemen bij het zwembad, etc. Geen straf in het late middag licht, wat een uitzicht. Helaas was het wel net wat te fris voor een duik…

Na ons rondje dorp namen we allereerst met een drankje plaats op ons balkon(netje). Er stond huisgemaakt port uit het dorp voor ons klaar, dus die moest uiteraard even geproefd worden. Zoutje erbij en we konden heerlijk relaxed genieten van de zonsondergang. In de knusse receptie verkopen ze ook één en ander aan wijn, water en snacks. Dus mocht je heel erg ergens om verlegen zitten… Na wat aanrommelen in het huisje hebben we een snelle en simpele maaltijd in elkaar geflanst. 

Wij sliepen in huisje Aida. Met bij binnenkomst boven het slaapgedeelte en de badkamer. Beneden bevindt zich het keukentje en het zitgedeelte. Je komt boven binnen vanaf de straat, maar kunt er ook beneden uit naar de gezamenlijke tuin en het zwembad. De inrichting is simpel en Portugees, zonder onnodige tierlantijntjes, geheel in stijl met de huisjes. Zo hadden wij een leuke knalgele badkamer. De ramen zijn afgeschermd met horren tegen de muggen en andere vlieg beestjes. Het balkon boven heeft openslaande deuren en een super uitzicht!

’s Ochtends staat er een ontbijt voor ons klaar in een nabijgelegen gebouw. Je geeft van tevoren een tijd door waarop je ongeveer wilt ontbijten. Of dat was in ons geval zo, aangezien we midden oktober (laag seizoen) de enige gasten waren. Er was volop keus aan lokale producten, waaronder heerlijk vers en warm brood. We maakten een gezellig praatje met António, de zoon van de eigenaresse.

Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia

Vaak zijn de plekjes in de categorie “Bijzonder Slapen” wat aan de prijzigere kant. Maar Bairro do Casal – Turismo d’Aldeia is voor de verandering eens goed betaalbaar! Neem voor meer informatie over deze plek en/of boekingen een kijkje op de website of Booking.com.

Bairro do Casal - Turismo d'Aldeia

* Rua do Casal – Murça do Douro, 5155-510, Portugal