Recept: Bochechas de Porco no Forno

Heerlijke malse varkenswangen. Een gerecht dat prima bij dit seizoen past als je het mij vraagt! Ik deelde al eens eerder een recept voor Bochechas de Porco in rode wijn gestoofd, deze keer maken we ze klaar in de oven (no forno). In de wat meer traditionele restaurants in Portugal zie je ze regelmatig terug op de kaart. Absoluut een aanrader!

Bochechas de Porco no Forno

Bochechas de Porco no Forno

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 6 Stemmen

Goed voor 3-4 personen

Categorie: – VarkenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

1

uur 

30

minuten
Totale tijd

1

uur 

40

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 8 varkenswangetjes

  • 800 gram aardappels (ongeveer)

  • 1 grote ui

  • 3 tenen knoflook

  • 1 eetlepel massa de pimentão

  • 1 glas volle witte wijn

  • 1 laurierblaadje

  • olijfolie

  • zout & peper

Bereiding

  • Begin ‘s ochtends met de voorbereidingen.
  • We maken allereerst de marinade voor de varkenswangetjes. Doe de ui, knoflook, massa de pimentâo en wijn in de keukenmachine en maal tot een egale substantie. Heb je geen keukenmachine? Het gaat ook prima in een blender. Voeg er vervolgens het laurierblaadje aan toe.
  • Pak een ruime ovenschaal en leg hier de wangetjes in. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en bestrijk ze rijkelijk met de marinade. Laat dit nu een paar uur rustig intrekken/marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180°C graden.
  • Schil (indien gewenst) de aardappels en schik ze rondom de varkenswangetjes in de ovenschaal. Giet eventuele resterende marinade over het vlees en de aardappels. Besprenkel de aardappels met olijfolie en wat zout en peper.
  • Zet de ovenschaal in de oven en gaar alles minimaal een uur tot de wangetjes zo zacht zijn dat ze uit elkaar vallen. Draai ze af en toe om. Bestrooi de bochechas de porco voor het serveren eventueel met wat fijngesneden peterselie en serveer met groente naar keuze.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Variatietip: ook lekker om één of twee rijpe tomaten toe te voegen aan de marinade (in de keukenmachine).

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!