Boek: Verhalen uit de Alentejo

Leven op een eenzame boerderij in een warm land, op een heuvel met een prachtig uitzicht over de omgeving. Hoeveel mensen dromen daar niet stilletjes van? Sommige mensen nemen ook daadwerkelijk die sprong en de verhalen die zij vertellen zijn heerlijk om te horen. Het boekje “Verhalen uit de Alentejo” vertelt een aantal van die verhalen over het leven in Zuid-Portugal.

Het boekje “Verhalen uit de Alentejo” werd geschreven door Rob van den Broek. Zijn partner Charlotte en haar ex-man ging vijfentwintig jaar geleden het avontuur aan van een schapenmelkerij in de Alentejo. Nu zijn Rob en Charlotte regelmatig te vinden op deze boerderij en druk bezig met verbouwingen.  Ze hopen hun trainings- en coachingswerkzaamheden in de toekomst hier uit te kunnen voeren.

In het boekje vertelt Rob over het gevoel dat het leven in de Alentejo hem geeft, zeker in vergelijking tot het drukke bestaan in Nederland. En hij staat stil bij de verschillen die er zijn in bijvoorbeeld mentaliteit, zaken doen en de dagelijkse gang van zaken. Waarom wassen de Alentejanos hun plastic zakjes? Waarom is het zo handig om een pick-up te rijden in dit deel van Portugal?

Het boekje is klein, de verhalen in het boekje zijn kort en ze lezen heerlijk weg. Dat maakt “Verhalen uit de Alentejo” een ideaal boek om je mee te vermaken in het vliegtuig naar Portugal of om mee te nemen in je strandtas. Misschien droom jij van een eigen avontuur in de Alentejo? Dan moet je dit boekje zeker lezen. Je koopt het boekje binnenkort voor € 14,95 via Free Musketeers. Nu al interesse? Neem dan contact op met de auteur en hij zorgt voor een gesigneerd exemplaar!