Al regelmatig kreeg je van mij recepten voor mierzoete Portugese gebakjes. Vaak op basis van veel eidooiers. Vandaag pakken we het iets neutraler aan, met een rijstcakeje, oftewel de bolo de arroz. Niet zo zoet en met een lekker knapperig laagje bovenop. Je vindt ze door heel Portugal in elke pastelaria. Dit is er eentje die iedereen lust!
De smaak is net iets anders dan bij een normaal cakeje, maar het is niet duidelijk naar rijst smakend mocht je daar bang voor zijn. De combinatie van tarwebloem en rijstbloem zorgt, naast een wat andere smaak, ook voor een ietwat andere substantie. Leuk om eens wat anders bij de thee te serveren dan een standaard cupcake!
Dit is het ideale baksel voor als je niet echt warm loopt voor de Portugese voorkeur voor taartjes en gebakjes op basis van (heel) veel eidooiers. Dit is veruit de meest neutrale keuze in een pastelaria! En daarnaast super makkelijk om zelf thuis eens te maken.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!




















Top, dit recept ! Eén van mijn lievelings-zoetigheden van Portugal. Bedankt !