Arco da Calheta: Mei Maand

In mei leggen alle vogels een ei en kwamen er twee kittens bij! Dat de maand mei voor ons een drukke maand zou worden zagen we ver van tevoren aankomen, toch zijn we verbaasd hoe snel we hier weer doorheen gevlogen zijn. Er heeft zich weer vanalles afgespeeld hier in Arco da Calheta.

Voor het eerst sinds we de verbouwing van onze garage klaar hadden mochten we namelijk afgelopen maand onze eerste groep ontvangen die hier gebruik van zouden maken. Vanaf het vasteland van portugal kwam Shamballah retreats bij ons voor een week lang yoga en meditatie. Met zo’n tien gasten, twee trainers, een masseur en twee chefs was het een week lang een gezellige, maar ‘zen’ drukte bij ons op het terrein. Voor ons super leuk om te zien hoe de ruimte die we voor ogen hadden nu echt in gebruik werd genomen. De grote tafel en stoelen werden achterin neergezet en zo ontstond een mooie ruimte voor de yoga en meditatie. Na alle blije reacties van de gasten wisten we zeker dat we een goede keus hadden gemaakt om de stoffige garage om te toveren tot een mooie multifunctionele ruimte.

Naast deze groep hebben we nog een ander bijzonder gezelschap mogen ontvangen deze maand, terugkerende gasten, maar inmiddels meer vrienden Remco en Lise vierden een week lang samen met hun familie en vrienden hier hun trouwdag. Een leuk detail is dat het aanzoek ook hier op Madeira heeft plaatsgevonden, dus de cirkel was zo mooi rond. Op woensdag 25 mei was het zover en mochten we samen met hun familie hier getuige zijn van hun speciale verbintenis op een prachtige locatie in Ponta do Sol. Het was een schitterende dag met veel gezelligheid en lekker eten en drinken, een dag om niet meer te vergeten.

Tussen alle bedrijven door hebben we de afgelopen maand ook nog eens twee kleine kittens geadopteerd, nog maar 2 maanden oud waren ze toen ze bij ons kwamen (de moederpoes was helaas overleden). Zo zaten we ineens weer thuis met twee kleine hummeltjes, wat hadden we dat gemist na het overlijden van zowel Mini als Cooper afgelopen jaar. De eerste gasten hebben alweer een klein beetje kunnen genieten van de kleine beestjes, genaamd Poncha en Nikita. We kijken ernaar uit dat ze hier straks weer lekker buiten kunnen rondstruinen en knuffels gaan halen bij alle gasten die dat willen.

Voor de rest werd er veel motor gereden, de veranda zomerklaar gemaakt, hebben we een start gemaakt met een moestuin en kijken we met heel veel plezier uit naar de maand juni, waarin we heel veel terugkerende gasten zullen hebben. We hopen dat jullie het weer leuk vonden om een kleine glimp in ons leven hier op Madeira te hebben en wie weet tot ziens hier!

Dave & Anne

Volg ons op Instagram & Facebook voor meer nieuws vanaf Madeira!