Carvoeiro: Op naar 2022

Daar staan we dan in 2022. Allemaal een goede gezondheid, veel naastenliefde en geluk toegewenst voor 2022. Wij zijn het jaar goed uit geknald met vrienden, lekker eten, oliebollen en knallend vuurwerk. Voor ons is 2022 een jaar waarin wij hopen dat alles op rolletjes gaat lopen, met nog een paar belangrijke hobbels te nemen. De verkoop verwezenlijken van ons appartement in Benagil. Het renoveren van ons nieuwe appartement in hartje Carvoeiro. Verkrijgen van de benodigde vergunningen voor de verhuur. En een top verhuurseizoen met veel leuke gasten!

De verkoop van Benagil lijkt nu (eindelijk) de goede kant op te gaan. Maar ja, nog geen handtekeningen en dat heeft ons geleerd dat we eigenlijk nog niks hebben… Maar de intenties zijn er en volgende week zou het voorlopig koopcontract zomaar al getekend kunnen zijn. Dus in de volgende blog moet de kogel door de kerk zijn, zo niet dan… We houden ons vast aan de bekende woorden “alles komt uiteindelijk goed “.

Ons nieuwe appartement, waar we super blij mee zijn vanwege de locatie midden in het centrum, op net 300 meter van het strand, de indeling met twee slaapkamers, twee badkamers, waar de kamers en keuken direct toegang tot het balkon hebben en last but not least met lift en zwembad. Voor ons een lot uit de loterij en we zijn zeer dankbaar dat we de mogelijkheid hebben gekregen om dit te kunnen kopen. Nu was het plan niet te veel aan te passen, omdat de verhuur al goed liep. Maar als je dan binnen komt met een kritische Nederlandse blik, ga je toch overstag.

Met het ontmantelen van de keuken kwamen meteen alle tegels mee wat maakte dat we die tegels ook gaan vervangen. Dit vind ik helemaal niet erg, want de gebruikte tegels waren niet echt mijn smaak. Kort gezegd hebben we er alles eruit gehaald, de keukenopening verplaatsen we ook nog maar even. Het afval (meer dan 1000 kilo aan tegels) hebben we in tonnen in de auto afgevoerd naar de vuilstort, een container voor de deur in het centrum is echt niet handig. Want het is nog steeds druk in Carvoeiro. Inmiddels zijn we dus ook ingeburgerd bij de vuilstort, dat past mooi bij het inburgeren. Er wordt daar geen woord Engels gesproken, alleen Portugees. De nieuwe tegels en de keuken zijn besteld. Wat een geluk dat we alles zelf doen en niet afhankelijk zijn van aannemers. Wij trekken gewoon weer onze Bob en Wendy outfit aan gaan de klus klaren. Dit mooie paleisje is straks te huren vanaf 1 maart. Oh ja, de website is ook nog in de maak, we proberen volgende week in ieder geval de prijzen op de site te hebben staan en het appartement aan te bieden op Airbnb. Mocht je interesse hebben, dan is een mailtje vooralsnog voldoende. En als we eerder klaar mochten zijn dan passen we de agenda aan.

Voor officiële verhuur is een vergunning nodig, voor ons appartement in het centrum is dit geen enkel probleem omdat deze al over zo’n Alojemento Local vergunning beschikte. Voor ons appartement beneden ons is dit een ander verhaal. We hebben inmiddels een goede advocaat gevonden die ons hiermee gaat helpen, want de verhuur van ons beneden appartement was eigenlijk al een half jaar geleden gepland. Dat verhaal past wel onder het kopje “niet zo handige ‘ik vertrek’ verhalen”.

Zoals eerder geschreven heeft onze familie uit Amerika ook een appartement gekocht in Carvoeiro en wel een blok naast ons. Deze week zijn ze aangekomen om hun koop af te ronden. Via onze balkons hebben we naar elkaar  zwaaiend weer het eerste contact gelegd om vervolgens elkaars appartement te bewonderen. Het is zo apart om familie die ik eerder maar twee keer in mijn leven heb gezien nu praktisch als buren heb. We brengen de komende week beide klussend door en genieten vast ook nog van een heerlijk etentje in een fijn restaurant.

Voor ons staat komende 13de  januari weer een kort tripje naar Nederland op de planning, onze jongste dochter viert haar verjaardag. Fijn dat we nu wel kunnen komen, vorig jaar was dit niet mogelijk. En ja, hoe heerlijk we het hier ook met zijn tweetjes hebben, onze kinderen willen we toch met enige regelmaat zien. Dat zijn onze broodnodige familievitamines. En Bernt kan dan ook het nodige onderhoud aan de auto’s van de meiden weer doen, de handige papa wordt gemist.

Rest mij om te zeggen dat we jullie graag ontvangen in eerste instantie in ons appartement in Carvoeiro centrum en hopelijk in het hoogseizoen ook in ons appartement in onze woning op loop afstand van het strand (800 meter). Beide zijn geschikt voor vier personen. Al zeggen we het zelf, we zijn best trots op onze verbouw en renovatie prestaties, kom en oordeel zelf. 😉


Sinds aug 2014 verhuren ze hun eerste appartement in BENAGIL via Micazu.