Carvoeiro: Belangrijk Nieuws!

Belangrijk nieuws, yes, yes de handtekeningen zijn gezet en daarmee is het voorlopig koopcontract getekend. Ons appartement in Benagil is dus zo goed als zeker verkocht en nu kunnen we ons eindelijk geheel focussen op onze appartementen in Carvoeiro. De daadwerkelijke verkoop is begin maart, dan is ook de definitieve overdracht. Het geeft wel heel veel rust.

We hebben ons appartement verkocht aan een Portugees stel, dat de verhuur voortzet. Hij is zowaar ook nog bekend politicus in de regio, zo meldde onze advocate. Ons zegt het nog niet zo veel, maar het is toch wel geinig. Hij had tijdens de onderhandelingen al wel verteld je moet mij maar eens op zoeken op internet, maar wij begrepen toen niet waar hij op doelde. Toen onze advocaat zijn naam onder ogen kreeg, zei ze dat we ons appartement verkopen aan een “bekende” politicus. Toen hebben we maar even gegoogeld, we blijven toch een nieuwsgierig volkje.

Naast bovenstaande zijn we zo verguld met ons nieuwe appartement. Het is nog wel even buffelen maar het wordt zó mooi. De keuken “deur” is inmiddels verplaatst, de muren goed onderhanden genomen en de eerste tegels zijn gelegd. Met het verplaatsen van de keuken ingang hebben we hulp gehad (bedankt weer Theo!) goed gereedschap is het halve werk. Theo heeft voor de grote haakse slijper gezorgd en wij hadden de sloophamer thuis laten liggen vandaar de kleine klauwhamer, hi hi. Ons eigen huis is weer één grote uitdragerij, het staat vol dozen met allerlei mooie meubels. Alles voor de goede zaak! Ook de keuken is inmiddels besteld en wordt zaterdag de 19de  geleverd. De inrichting wordt industrieel met een warme uitstraling. Ik kijk erg uit naar het moment dat we het kunnen gaan inrichten.

Het regelen van de verhuur vergunning loopt voor het appartement in het centrum. Het appartement onder onze woning is nog steeds een uitdaging, door de verbouwing neemt dat wat meer tijd in beslag, maar is hopelijk wel rond voor het zomer seizoen. Dit blijft voor mij wel een hoofdpijn dossier totdat we de vergunning in handen hebben.

Verder zijn we aan het stoeien met onze verhuur website. Een hele klus als dit niet je dagelijkse werk is. De site is wel in de lucht, maar moet echt nog door iemand anders professioneler worden gemaakt. Maar de boekingskalender staat er al wel op, dus wil je een heerlijke vakantie in de Algarve met verblijf in een gerenoveerd en eigentijds appartement, boek dan nu op onze site.

Deze zomer zal het kluswerk op de achtergrond komen te staan, hier en daar misschien nog even wat repareren, waar nodig, door gebruik. Verder zullen we ons toe gaan leggen om de appartementen goed verzorgd en schoon te houden. We besteden niks uit waardoor we zelf de volledige controle hebben.

Waarschijnlijk blijft er alsnog genoeg te doen waardoor we niet in een gat vallen. Mijn dag invulling zal (bij niet al te hoge tempraturen) grotendeels in de tuin zijn. De gemeenschappelijke tuin hebben we al redelijk van woestenij naar tuin omgetoverd rondom ons eigen huis. Het doel is om de hele tuin verder aan te pakken, maar dat kost nog wel even wat tijd.

Daarnaast gaan we ook wat meer ontspannen, naar het strand, op pad met de scooters, wandelen en zeilen of kanoën in de Hobie. Ik zeg de oude kluskleren het huis uit en genieten!