Carvoeiro: een Huis Vol

Helemaal klaar waren we er uiteindelijk toch nog niet voor, maar wat hebben we er naar uitgekeken en wat zijn we blij dat ze konden komen, want dat was toch nog best een beetje spannend. Ja, onze beide dochters met vriend en nog twee vrienden, allemaal bij ons in huis in Carvoeiro. We hebben de eerste vier dagen rustig kunnen wennen toen onze oudste dochter Rosan en Sander hun intrede in ons nieuwe appartment deden. Na 4 dagen meldden zich ook onze jongste dochter Anoek, Jarig en hun vrienden.

Zo dat is een huis vol, wat een rijkdom. Pa en ma, nota bene op eigen aandringen, verbannen naar de woonkamer op een luchtbed (wel zo’n luxe hoog ding). Rosan en Sander in onze slaapkamer en de andere vier betrekken het appartement. We hebben de werking van de airco’s goed kunnen testen en het verschil kunnen ervaren. Want ja in de woonkamer waar de deuren 24/7 open staan is geen airco, slik. Misschien toch op het “to do” lijstje. Beneden in het appartement en in onze slaapkamer zou een ijsbeer zich prima op zijn gemak hebben gevoeld, maar in de woonkamer/ onze tijdelijke slaapkamer stegen de temperaturen geregeld tot +30 graden. Een ventilator en onze oneindige liefde voor onze kinderen heeft ons er doorheen geholpen.

Het appartement is zo goed ingewijd. Onze dochters die ons huis ook kort na de aankoop hebben gezien waren toch wel onder de indruk en een beetje trots. De puntjes op de i kunnen ze voor nu wel door de vingers zien. Er worden in de eerste dagen nog wat extra handdoeken aangeschaft en keukengerei uit onze keuken boven gehaald. Waar dat voor nodig was vraag ik me nog steeds af, want echt gekookt is er niet. Vaak genoten ze van zowel de lunch als het avondeten in de diverse restaurants in Carvoeiro en de omliggende dorpjes.

Van het zwembadje wordt ook volop genoten. Met 3,5 meter doorsnee is het bad niet erg groot, maar toch groot genoeg om heerlijk in af te koelen en om op je luchtbedje in te drijven, echt het is hier fantastisch. Helaas hebben we toch nog wat opstart problemen met het zwembad. Bernt heeft na al dat werken een scherp timmermansoog (op grotere afstand) en constateert dat het zwembad wat “schever” lijkt te gaan staan. Ik geërgerd “dat valt wel mee”, ben zo blij dat het bad eindelijk staat en wil er niet aan denken dat we het water er weer uit moeten halen. Maar helaas krijgt Bernt met zijn timmermansoog toch gelijk. Na een inspectie van mij aan de buitenzijde, blijkt één kant van het zwembad minimaal, maar wel iets op te bollen. Geen risico nemen zeggen we beide, als deze verder opbolt en breekt dan is het leed niet te overzien. Met de kracht van 10.000 liter water neem je het zekere voor het onzekere. Dus helaas hebben we halverwege de vakantie het zwembad leeg laten lopen, opnieuw uitvlakken en waterpas plaatsen, voordat het water er weer in kan. Dit staat weer op het “ to do “lijstje. Zo komt deze natuurlijk nooit af.

Huis Vol

De Algarve staat bekend om zijn mooie strandjes dus nog een hele oceaan vol om van te genieten. Algar Seco hebben ze ook ontdekt en de jongelui hebben er heel wat op los gesprongen. De grot in Benagil is natuurlijk ook bezocht. Ook hebben we verkoeling gezocht aan de westkust bij Praia do Amado onder Carrapateira, Aljezur. Dit is ook een favoriet strand van ons. Een strand vol met stoere surfers, mooi om ze in groten getale te zien wachten op de perfecte golf en dan actie. We huren ook een board en wetsuit voor de koukleumen, dat wachten in de golven ging top, maar het staan op de golf heeft nog wat oefening nodig. Op het terras genieten van een sangria en dan de dag afsluiten op het strand met de zonsondergang, zo genieten.

En dan is de vakantie van Rosan, Sander, Anoek, Jarig, Savannah en Kevin weer voorbij. Wat hebben we genoten. Het appartement is goed uitgeprobeerd en alle pluspunten en enkele puntjes op de “ i “ zijn besproken. Dit alles geeft energie om weer aan de slag te gaan om zo snel mogelijk naast ons appartement in Benagil ook gasten te kunnen ontvangen in Praia do Carvoeiro.

Sinds augustus 2014 verhuren ze hun eerste appartement in Carvoeiro via Micazu.