Carvoeiro: Klussen, Klussen, Klussen

Wat kunnen we toch genieten van onze mooie woonplaats Carvoeiro. Na het ritje Porto hebben we ook weer genoeg energie om aan de slag te gaan. En het vooruitzicht dat we vrijdag 14 mei naar onze dochters in Nederland gaan geeft ook vleugels. Deze maand hebben we ons toegelegd op onze slaapkamer. Het doel was om voor 14 mei beneden te slapen. En YES dat is gelukt!

De kamer is nog niet af maar we liggen er goed. We slapen nu op de voormalige dansvloer van wat ééns een discotheek was. Er is heel wat gebeurd. Het leeghalen hebben we al zo’n jaar terug gedaan, honderden kilo’s beton met kippengaas, ik droom er nog regelmatig van, en dat zijn dan geen leuke dromen. Afgelopen maand hebben we nog een muurtje geplaatst en de muren netjes afgewerkt. Ook is er een verlaagd plafond in gekomen. De levering van de plafondplaten/ gipsplaten liet wel even op zich wachten, maar liefst twee weken later geleverd, waardoor het wel wat spannend werd of we 14 mei wel gingen  halen. Ook waren de geleverde platen zo beschadigd dat we met veel passen en meten het plafond nog net dicht konden krijgen. Dit was gelukkig de eerste slechte ervaring met een levering van de bouwmarkt, en dat na 1,5 jaar, dan valt dat toch wel weer mee.

Daarnaast hebben we ook de woonkamer lekker opgefrist. Wat een ruimte hebben we nu het kermis bed eruit is, heerlijk. De eettafel is besteld en die kunnen we na ons bezoek aan Nederland ophalen. De aankleding qua schilderijen en lampjes moet ook nog. Dan komt het einde toch echt in zicht.

Als we weer thuis komen dan gaan we zorgen dat alles in orde is, zodat we medio/ eind juni de AL aan kunnen vragen. De grootste klussen zijn het afwerken van de elektrische schakelkast, plaatsen en aansluiten airco’s, buitenkant huis schilderen, het aanleggen van het terras en het plaatsen van ons zwembadje. Toch wel weer een lijstje met to do’s.

Blij verrast waren we deze maand toen we drie man druk in de tuin bezig zagen, om de gemeenschappelijke tuin/ jungle leeg te halen. We hebben een nieuwe buurman die het ook leuk vindt om de tuin in ere te herstellen. Dat scheelt ons heel veel werk. Het aanplanten zal nog moeten wachten tot na de zomer, maar het mag nu een tuin genoemd worden in plaats van woestenij. Ons zwembadje komt er wel voor de zomer, dat staat al even op mijn verlanglijst. Het was even steggelen met de buurvrouw over de plek, maar die is nu bepaald. Nu staat er niks meer in de weg. Ja zo valt alles op zijn plek.

Onze “kids” komen in augustus het eind resultaat bewonderen en zullen dan als eersten het appartement in gebruik nemen. Wij hopen vanzelfsprekend op een goede beoordeling. Vanaf 20 augustus is er dan het moment om ons appartement open te stellen voor gasten. We kijken er erg naar uit. Zo benieuwd naar alle reacties.

Naast ons drukke klusschema heeft Bernt noodgedwongen weer zijn oude hobby opgepakt, mijn alles “kunner”. Onze Suzuki Vitara had meer dan alleen wat TLC nodig om door de toch wel pittige Portugese APK te komen. En ja weer goed gekeurd bij de herkeuring en zowaar goedgekeurd: resultado aprovado! Nu kan de Vitara met een gerust hart in de verkoop met een beetje pijn in het hard en boze gezichten van onze dochters. De Fiat  500C is ook een top autootje met iets meer comfort, en twee auto’s is toch wat “too much” .

We kunnen nu genieten van een wel verdiende vakantie. We fixen het toch maar mooi samen en na ruim een jaar klussen hebben we elkaar nog steeds niet de kop ingeslagen gelukkig.  😊

Klussen, Klussen, Klussen

Sinds augustus 2014 verhuren ze hun eerste appartement in Carvoeiro via Micazu.