Op naar Carvoeiro: Verkenningsreis

De toch wel wat impulsieve stap van het aankopen van ons appartement in Benagil is genomen (zie vorige maand) en het eerste zaadje van onze emigratie naar Carvoeiro is daarmee geplant. Met een eventuele emigratie waren we op dat moment nog niet bezig. Maar het wordt nu toch wel tijd om de familie, die wel het een en ander mee heeft gekregen toch ook wat meer te vertellen. Maar ja, de plannen moesten ook nog ontstaan, vooral doordat alles toch wel hectisch was gegaan. Maar één ding was voor ons wel overduidelijk, wij hebben een stap gezet waar we heel blij mee waren (en nog steeds zijn) en hebben steeds met volle teugen genoten van elke minuut van ons avontuur.

Onze familie en kennissen kring is wel wat gewend qua impulsiviteit van ons. Ons eerste woonboerderijtje kochten we in 1994 zonder medeweten van onze ouders, deze stuurden we per post zo’n reclame briefje dat je bij de makelaar kon meenemen en vermeldden daar op ”VERKOCHT”. De reacties van onze ouders, “wat hebben jullie nu weer gedaan en waar, Blankenham” (zo’n 250 inwoners), huh nooit van gehoord….. Blankenham is een super mooi dorpje aan de voormalige Zuiderzeedijk tussen Blokzijl en Kuinre en daar was het woonboerderijtje, dat wij ons konden veroorloven, te koop. Over toeval gesproken, toen wij vertelden in de straat (in Enschede) dat wij naar Blankenham gingen verhuizen was de reactie van de buurvrouw “wat leuk daar ben ik geboren”. In Blankenham hebben we onze beide kinderen zien opgroeien tot zelfstandige, mooie meiden.

Een gebrek aan vakantie dagen (Bernt startte per 1-4 bij een nieuwe werkgever), drukke werkweken en onze schoolgaande meiden maakte dat wij elk afzonderlijk met één van de kinderen naar Portugal zijn afgereisd om niet alleen onze aankoop, maar ook de omgeving te laten zien en de Portugese sfeer te ervaren. Dit was uit noodzaak zo ontstaan, maar bleek super speciaal, alleen met een van de kinderen een reis maken, dat hadden we nog nooit eerder gedaan.

Op naar Carvoeiro: Verkenningsreis

Samen met mijn oudste dochter Rosan, op naar de Algarve (eind april 2014). De eerste reactie van Rosan, die nogal van de interieurs is, mem (als import Fries) dat kan en moet wel wat hipper hoor. En daar is ons eerste uitje gepland, op naar Lissabon, nee niet voor de stad, maar toch vooral voor een bezoek aan Ikea. En we wilden ook wat spullen meenemen, dus maar met eigen vervoer. Hebben we meteen ook de vuurdoop van het wel en wee van de tol op de snelweg. Na een lange rit van zo’n drie uur arriveren we bij de Ikea. Daar hebben we ruim een uur (!!) besteed, tot ergernis van Rosan, aan het invullen van formulieren voor een Portugese Ikea Family kaart. Dit omdat mijn Portugees nog niet je van het is. Ja slecht, er wordt nog steeds aan gewerkt. Uiteindelijk gaan we, moe maar voldaan en volgeladen naar de stad, want we moeten nog even cultuur snuiven. Lekker saampjes door de stad geslenterd en met tram 28 Lissabon ook enigszins verkend. Veel te kort om Lissabon eer aan te doen, maar dat komt dan ook op mijn bucketlist.

Terug in Benagil aan de slag met verven, decoreren en wat kleine klusjes doen. Daarnaast bezoeken we ook de nodige strandjes die werkelijk adembenemend zijn. En natuurlijk kan een zwemtochtje naar de beroemde grot van Benagil niet ontbreken. Rosan was toch wel onder de indruk van al die mooie rotspartijen, grotten en strandjes. Toch best een super keuze (al was deze nogal impulsief) met als resultaat een appartement met uitzicht op al dat moois. Door alle tijd die voorbij vliegt met het ontdekken van de Algarve en het klussen blijft er geen tijd over om te koken. Dus van restaurant naar restaurant (die zijn in overvloed te vinden) voor een uitgebreide lunch of diner. Rosan ziet zichzelf wel vakantie houden in ons appartement, gesponsord door pa en ma lief. 😉

Op 29 mei is het dan de beurt aan Bernt en Anoek. Met zijn tweetjes naar Eindhoven Airport in de Renault Clio, waar ze de week voor vertrek nog even samen de koppelingsplaat van hadden vervangen. Hij wilde niet harder meer dan 60/70 km/h dus dat was wel noodzaak, anders is zo’n ritje naar Eindhoven helemaal een onderneming. Na een goede reis en vlucht arriveerden ze dan in Benagil. Ze waren aangenaam verrast over de veranderingen in het appartement die ik samen met Rosan had doorgevoerd en ze konden de Portugese Fiat Punto die ik had gekocht keuren. De aanschaf van die auto is ook weer een verhaal apart. Daarover volgende maand meer…

Op naar Carvoeiro: Verkenningsreis

Bernt en Anoek hadden het geluk dat er eigenlijk geen klusjes meer gedaan hoefden te worden (lees: vinden alles wel best zo) en dat ze dus meer vakantie konden vieren en dat heeft Bernt geweten ook. Meerdere bezoekjes aan winkelcentra in Portimão (Aqua de Portimão) en Guia (Algarve Shopping) stonden op het programma. Vanzelfsprekend hamburgers scoren bij de McDonalds. Dat was op een gegeven moment echt nodig, want na een teleurstellend Portugees spareribs maal had Anoek nog wel trek. Ze zijn samen ook nog op de diverse prachtige stranden in de buurt geweest en hebben zowaar gewapend met een camera, zwemmend de grot van Benagil bereikt. Anoek is het met de opmerkingen van Rosan wel eens over het vakantie vieren in Benagil, misschien dat ze op een later tripje wat van de cultuur kan opsnuiven.

Saudações do Carvoeiro,

Bernt en Alice Waaksma

Sinds augustus 2014 verhuren ze het appartement via Micazu.