Carvoeiro: Weer een Mijlpaal

We hebben hem binnen, yesssss! We mogen ons appartement in het centrum vanaf nu officieel gaan verhuren, het AL nummer is door de câmara verstrekt. Hopen dat ze niet op heel korte termijn een inspectie plannen, want dan schrikken ze zich waarschijnlijk een hoedje. Wij kijken wel een beetje door de zooi heen…. Máár nu mogen we dus ook op allerlei platforms adverteren. Helaas zijn we nog niet zover dat we mooie foto’s kunnen maken voor de diverse sites en foto’s van de zooi nodigen natuurlijk niet uit om te boeken. Onze eigen site hopen we begin april ook compleet online te hebben, de eerste opzet staat al online.

We zijn zo goed als elke dag nog aan het klussen en stukje bij beetje komen we er wel, de keuken begint al echt vorm te krijgen, maar het kost wat meer tijd dan ingecalculeerd. Dat zijn we inmiddels gewend. Gelukkig geen druk van boekingen die deze maand al staan, zoals je dat bij “Ik vertrek” geregeld ziet. Dat incalculeren blijft een dingetje bij ons, we schatten het altijd (wel tegen beter weten in) te positief in.

Dat heeft in ons geval denk ik een tweetal redenen. De eerste is dat na twee jaar intensief klussen het werktempo wel wat is afgezakt. De botten en gewrichten worden wat strammer en de rug vraagt wat vaker om pauze.

En de tweede reden is dat we steeds weer wat bedenken wat eigenlijk ook beter nu direct gedaan kan worden, het werk wordt steeds omvangrijker. Dat is natuurlijk de valkuil bij het opstellen van het “project”. Zonder toepassen van welke project methodiek dan ook slagen we er steeds weer in om het allemaal weer anders te doen. Nu gaat badkamer twee ook mee in de renovatie en worden de airco’s ook vernieuwd. En daarvoor moet natuurlijk weer wat worden omgelegd, want wij vinden die buiten unit voor de schuifpui toch niet zo mooi. Wij denken weer dat dat wel anders kan, wij als (semi)professionals hi, hi. Oh ja, dat muurtje op het balkon staat ook in de weg, dus ook maar plat en dan ontkom je er niet aan om het balkon dan ook nog maar opnieuw te gaan tegelen, hou toch eens op zeg, pfff… Dan kunnen we wel spreken van een algehele renovatie, denk ik zo. Dat doen deze Bob en Wendy toch -nog steeds- maar even saampjes. En uiteindelijk steeds weer tevreden met het resultaat.

Het weer is op het moment wat slechter, bewolkt en regenachtig. Geen zonnescherm, maar een paraplu deze week. Dit maakt het werken binnen wel wat dragelijker en dan lonkt het terras wat minder, waardoor we dan weer wat extra meters kunnen maken. De regen is wel heel welkom, de stuwmeren stonden nagenoeg leeg, hopelijk brengt de regen van deze week hier wat verandering in.

Carvoeiro: Weer een Mijlpaal

De druk komt er nu wel wat meer op te staan, want de eerste gasten/vrienden staan al gereed om eind april te komen. Maar uit ervaring weten we dat het zo maar zo ver is. We hebben er ontzettend veel zin in en vinden het tegelijker tijd ook erg spannend wat de reacties zullen zijn. Het is toch heel leuk dat vrienden je komen opzoeken in je nieuwe “habitat”. Daar gaan we dan ook van genieten en wat vakantiedagen opnemen, we hoeven tenslotte alleen aan elkaar verantwoording af te leggen.

Daarnaast hebben we op dit moment onze laatste officiële gast in ons appartement in Benagil. Maandag 14 maart vindt de overdracht van het eigendom van het appartement plaats bij de notaris en krijgt het appartement dus een nieuwe eigenaar, na bijna 8 jaar. De nieuwe eigenaar -een Portugees met roots in de Algarve en Benagil in het bijzonder- gaat gewoon door met de verhuur van het appartement. De naam “Casa da Sorte“ verandert niet, dus het moet lukken om het appartement in de loop van maart terug te vinden bij de nieuwe eigenaren.

Op naar volgende maand met hopelijk mooie foto’s van ons nieuwe pareltje.