Carvoeiro: het Regent en het Regent Zonnestralen!

Wat een warm welkom van de kinderen hebben we mogen ervaren, allemaal zonnestralen. Daarnaast hebben we een en al regen gehad, das best weer wennen. En koud dat we het hebben gehad!! Maar dat mocht de pret niet drukken, we waren tenslotte ook niet voor het weer in Nederland.

We hebben heerlijk twee weken mogen vertoeven bij onze dochter Rosan en Sander. Daar hebben wij ons in de luxe tuinkamer geïnstalleerd, eigenhandig gemaakt door Rosan. De appel valt niet ver van de boom, onze dochters hebben ook het klusgen. Onze dochter Anoek en Jarig waren druk aan het klussen in hun nieuwe woning. Wat een paleisje maken ze ervan. Bernt heeft aardig wat uurtjes in hun nieuwe huis doorgebracht, dus hij is niet in een gat gevallen, maar kon zo door met klussen. Zelf heb ik ook wat muurtjes geverfd. Fijn om ook wat bij te kunnen dragen.

het Regent en het Regent Zonnestralen!

In twee weken hebben we weer veel mensen bezocht en dat is best een uitdaging. Dat zullen velen wel herkennen. Hopelijk kunnen we ook veel vrienden in Portugal ontvangen als de wereld weer een beetje normaal is. Wat kijk ik daar naar uit! We mogen op het moment ook niet klagen over de boekingen van ons appartement in Benagil: juni, juli en augustus zijn toch zo goed als volgeboekt. Nu hopen dat …. niet weer roet in het eten gooit, dat kunnen we niet gebruiken. De gasten die we inmiddels hebben mogen ontvangen waren weer zeer lovend over dit schitterende plekje in de Algarve. Met als extra nieuwe toevoeging een bartafel op het dakterras voor een extra ruim, magnifiek uitzicht. En wat een top gasten, iedereen is super netjes en heeft respect voor ons verblijf, echt zo fijn.

Ja, en nu de huidige stand van zaken. Pffff… we zijn niet vooruit te branden en hebben toch na veel uitstel wel een harde eind datum. En wel één augustus, de aankomstdatum van onze dochters. Wat staat er nu nog op onze lijst. De drie grote klussen: de buitenboel schilderen (start gemaakt met gevel reinigen op grote hoogte), het terras aanleggen en het zwembad(je) plaatsen. Daarnaast moeten we het appartement nog “afmaken”, wat plinten, airco’s aan laten sluiten (heerlijk wat uitbesteden, in dit geval verplicht) en inrichten. Dus de volgende blog zouden wij een zo goed als gereed appartement moeten kunnen laten zien door middel van mooie foto’s. Weer iets waar ik reikhalzend naar uit kan kijken.

het Regent en het Regent Zonnestralen!

De woonkamer is op de plinten na gereed, we voelen ons er echt in thuis. Dat is weer een vinkje op de “to do list”, yes!!! De opgeruimde tafel bevalt ook goed, deze blog schrijft toch wat relaxter met een lekkere stoel aan een ruime tafel (geen werkbank meer) zonder boormachines, schroevendraaiers en stof. Vooral stof, stof en nog eens stof van de verbouwing, daar zijn we eindelijk van af. Daarom nu eens geen foto van de werkzaamheden, maar een foto van één van onze uitstapjes, oftewel werk ontwijking. Maar deze wilden we jullie niet onthouden.

Carvoeiro: het Regent en het Regent Zonnestralen!

Sinds augustus 2014 verhuren ze hun eerste appartement in Carvoeiro via Micazu.