Bijzonder Slapen: Casa na Costa Alentejana

Dit is zo’n plek waar je gelijk bij binnenkomst al denkt, was dit mijn tweede huis in Portugal maar! Heerlijk tot rust komen in je eigen bubbel in “the middle of nowhere” en toch vlakbij een leuke plaats aan zee: Vila Nova de Milfontes. Voor de nodige supermarkten, restaurants en dagjes aan zee. Als de koelkast vol zit kun je je hier prima vermaken. De volgende dag trek je er een dagje op uit in de omgeving en zo wissel je fijn de dagen af. Hèt recept voor een heerlijke ontspannen vakantie: Casa na Costa Alentejana!

Met de coördinaten bij de hand/in de GPS rijden we op ons gemak richting onze bestemming; een sprookjesachtig huisje midden op het platteland van de Alentejo. Na even zoeken draaien we de met gezellig knerpend grind bestraatte  oprijlaan op. Vol verwachting klopt ons hart!

Wij hadden het zo gepland dat we aan het einde van de middag aan zouden komen. Dan konden we rustig even aanmodderen, bij het zwembad liggen en dan ’s avonds romantisch buiten barbecueën. Helaas gooiden de weergoden roet in het eten… Het goot! Tja, wat doe je dan? Samen in het bubbelbad met een glaasje wijn (dolle pret)! Ook niks mis mee. 😉 Tegen de tijd dat wij klaar waren met relaxen was het ook buiten opgeklaard! Barbecueën in de nattigheid zagen we niet zo zitten, dus werd het een bezoek aan de supermarkt (voor het ontbijt en de vooral dan nodige koffie) en uit eten in Vila Nova de Milfontes.

Bij binnenkomst hadden we uiteraard alle kamers en badkamers bekeken en de mooiste uitgezocht voor de nacht. Maar natuurlijk moest ook alles buiten het huisje en de tuin nog geïnspecteerd worden, want daar was het door alle regen niet van gekomen. Precies op tijd om op de veranda van de zonsondergang te genieten en de rust in ons op te nemen! Je voelt de stress wegebben…

Bijzonder Slapen: Casa na Costa Alentejana

Het huisje beschikt in totaal over vier slaapkamers en drie badkamers, dus je kunt er met je hele gezin of familie terecht (8+2 personen)! Ook uitermate geschikt voor een weekendje weg met vrienden! Niet als feestlocatie, maar gewoon voor de gezelligheid. Naast de woonkamer, het eetgedeelte en de keuken bevinden drie slaap- en twee badkamers zich op de begane grond. De andere slaap- en badkamer bevinden zich op de bovenverdieping. Wij kozen ervoor om boven te slapen (mind your head). 

Het huisje beschikt niet over WiFi, dus ik maakte geen grapje toen ik zei dat je hier volledig tot rust komt (#offline)! Er staat wel een televisie in het zitgedeelte, waar je ’s avonds gezellig op de bank kunt kruipen met zijn allen. Lekker knus voor de tv of voor het haardvuur. Ook lijkt het me heerlijk om op het dakterras sterren te kijken op een zwoele zomeravond. Eind oktober, in de regen, was dat echter niet echt een optie.

Na een gezellig en smakelijk uitje naar Vila Nova de Milfontes, met daarop volgend een nachtelijke zoektocht naar het juiste zandweggetje dat ons terug naar ons stekkie zou brengen, kwamen we veilig weer ’thuis’. Zo in het donker hadden we werkelijk waar geen idee waar we reden… Met het huisje eindelijk in zicht werden we feestelijk verwelkomd door de krekels en een verdwaalde blaffende hond ergens in de verte.

De twee nachten hiervoor sliepen we midden in het oude centrum van Évora. Hartstikke leuk hoor en bewust voor gekozen, maar niet bepaald rustig te noemen. Hier kropen we lekker op tijd onder de comfortabele dekens (toink, mind your head) en was het stil, heel stil. Op het tikken van de regen op het zolderraam na, maar dat was alleen maar extra rustgevend. Hhmmm, wat is een goede nachtrust toch veel waard!

Casa na Costa Alentejana

’s Ochtends worden we wakker met het geluid van fluitende vogeltjes en een stiekeme zonnestraal die tussen de gordijnen doorpiept. Ik spring uit bed om tussen die gordijnen door te gluren, yes zon! Nu ik toch naast het bed sta ga ik maar gelijk naar beneden om koffie te zetten (toink, mind your head). We drinken het eerste kopje heerlijk relaxed in bed, met de gordijnen open om volop van het zonnetje te genieten!

We lagen er op tijd in, dus zijn we ook redelijk op tijd wakker. Heerlijk op ons dooie gemak een beetje aanmodderen in de ochtend. Koffie, douchen, inpakken, nog een koffie, ontbijten, etc. En niet geheel onbelangrijk een kijkje nemen buiten nu de zon schijnt! Want hoe charmant het huisje ook is, in de regen ziet niets er erg aantrekkelijk uit.

Helaas verblijven wij hier maar één nacht, voor we doorrijden naar ons volgende adresje. Maar hoe fijn zou het zijn als je hier een volle week mag verblijven?! Wie weet een volgende keer. Mijn ontbijt neem ik mee op het vuistje, terwijl ik buiten alles bekijk en alles wat er groeit en bloeit nader bestudeer. Het tweede (of was het al het derde?) kopje koffie drinken we heerlijk buiten in het ochtendzonnetje, op het dakterras. Een klein geluksmomentje, helemaal voor ons alleen!

Casa na Costa Alentejana

In de Portugese zon zie je pas goed hoe leuk het hier is! Alle kleuren en geuren komen tot leven. En de aandacht die overal aan is besteed komt aan het licht, tot in de kleinste details. Door het keukenraam en vanaf het dakterras kijken we uit over de weilanden rondom het huisje. Buren? Die zien (of horen) we niet. Ik doe de afwas, terwijl ik van dat uitzicht geniet, en Fernando rommelt boven nog wat aan (toink, mind your head). We nemen ons afval mee en laten alles netjes achter. Tijd om verder te gaan… 

Een echte aanrader om even helemaal tot rust te komen! Neem voor meer foto’s/info een kijkje op de Facebook pagina of reserveer jouw verblijf in dit uiterst charmante huisje via Airbnb.