Bijzonder slapen: Casa da Cisterna

“Kijk even of je het bed zo goed vindt…”. Ik kijk de dame van het hotel wat onnozel aan. Wat zou ik er niet goed aan vinden? Ze gebaart me op het bed te gaan zitten. Oh! Dat bedoelt ze! “Ja, ik vind het fantastisch!”, antwoord ik met een hele grote grijns.

Ik ben in Castelo Rodrigo, één van de historische dorpen in de binnenlanden van Portugal. Ik ga een paar nachtjes slapen in het Casa da Cisterna, een hotel dat een aanzienlijk deel van dit piepkleine dorp in beslag neemt. Dat klinkt alsof het groot en prominent is, maar niets is minder waar. Het hotel is verdeeld over verschillende kleine, oude gebouwen in het midden van het dorp. Je ziet niet dat het een hotel is, want ze lijken op alle andere huisjes in Castelo Rodrigo.

Casa Cisterna

Alle kamers hebben hier de namen van vogels en de mijne heet steenuil. Of was het kerkuil… Ik weet het niet meer zeker. Hoe dan ook, het is één van de drie kamers in een huis met een hele grote woonkamer. Daarin zit een heerlijke open haard en er liggen prachtige fotoboeken. De trap naar boven leidt naar mijn kamer waar ik ook een eigen badkamer heb.

Iedere kamer bij Casa da Cisterna is anders. De mijne vind ik prachtig, met een modern design met beton, bijzondere witte lampen van papier en dan dat bed. Dat fenomenale bed. Het hangt aan kabels aan het plafond! Het is niet zo dat je als een malle heen en weer gaat, maar een beetje wiegen doe je zeker. Als ik het niet wil kunnen ze het ook vastzetten, vertelt de dame van het hotel me. Nee! Laat mij maar lekker een beetje schommelen, heerlijk!

Casa Cisterna

Als ik ’s avonds in bed lig ben ik doodmoe. Ik stort neer op het bed en kijk omhoog door de raampjes boven mijn hoofdkussen. Ik hoopte de sterren te zien, maar ik zie al dat dat niet gaat lukken. Als ik de lamp naast mijn bed later uitdoe krijg ik echter toch een verrassing. Het plafond van mijn kamer heeft hele, hele kleine glow in the dark lichtjes. Toch een sterrenhemel, joepie!

Casa Cisterna

Casa da Cisterna heeft een klein zwembad, met een onwaarschijnlijk mooi uitzicht op de omgeving. Het water is ontzettend koud, maar het is dan ook april. In het restaurant barst het van de tierelantijntjes. Het is duidelijk dat hier veel aandacht wordt besteed aan de decoratie. Bij het ontbijt kan je zelfgemaakte jam en kaas eten. Lekker!

Casa Cisterna

Castelo Rodrigo ligt vlakbij de Spaanse grens, in het oosten van Portugal. Het is gelegen op een heuvel waarvandaan je uitkijkt over Spanje en de vallei van de Douro. In het dorp vind je weinig meer dan historische panden, een kerk en een souvenirwinkel. Rust en sfeer staan hier centraal. Porto ligt op iets minder dan drie uur rijden. Wil je ook naar dit bijzondere hotel? Kijk hier! Eerst meer lezen over Castelo Rodrigo zelf? Dat kan hier.

Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.

In de serie “Bijzonder slapen” zoek ik naar bijzondere slaapadresjes in Portugal. Tips voor me? Stuur een mailtje op blog@saudadesdeportugal.nl