Bijzonder Slapen: O Castelo Guest House

Naast fijne plekjes om te eten kom ik ook regelmatig bijzondere plekjes om te slapen tegen op Instagram. Zo ook dit wel heel speciale guesthouse, prachtig gelegen in Carvoeiro met een uitzicht om u tegen te zeggen! Geheel toevallig, maar het ‘O Castelo Guest House‘ ging gelijk op de planning om een nachtje te gaan logeren afgelopen oktober.

Bijkomend voordeel is dat we zo ook mooi Carvoeiro eens beter kunnen verkennen. Tijdens ons laatste bezoek aan deze plaats werden we lichtelijk onaangenaam verrast door het grote aantal Engelse toeristen. Door de corona maatregelen waren die er zo goed als niet in oktober. Funest voor de plaatselijke ondernemers, maar heerlijk rustig op straat voor ons.

Castelo Guest House

Locatie, locatie, locatie

Tja, het enige dat je niet in de hand hebt is uiteraard het weer… Dus net op de dag dat wij hier een nachtje geboekt hadden: stormy weather voorspeld! Wind, regen en alles wat daarbij hoort. Helemaal lekker loopt het dan toch niet door de straatjes, afwachten maar even hoe laat het losbarst. Gelukkig kunnen we (schuin) voor de deur parkeren.

Na de lunch eerst maar inchecken en onze koffertjes op de kamer zetten. Natuurlijk moest en zou de balkondeur ook even open om van dat geweldige uitzicht te genieten, wijntje erbij en niets meer aan doen! Nadat we één en ander in de koelkast hadden gezet, was de volgende stap toch maar een rondje door het dorp. Helemaal droog hebben we het niet gehouden, maar we hebben wel de plaatselijke ondernemers kunnen steunen met wat aankopen hier en daar en zelfs nog even op een terrasje een kopje koffie met wat lekkers kunnen nuttigen.

Weer terug in de accommodatie hebben we lekker relaxed wat aangerommeld op de kamer en genoten van de locatie (op een klif met uitzicht op Carvoeiro en het strand). Dan moet er ook nog besloten worden waar te eten vanavond… Gelukkig had de eigenaresse een goede tip voor ons in het nabij gelegen Lagoa: Gaspacho & Migas. Een echte aanrader, we hebben heerlijk gegeten (hierover later meer)! Maar je loopt indien gewenst ook zo het centrum (twee minuten) van Carvoeiro in met volop keus aan restaurantjes. Ook wat dat betreft is de ligging van het O Castelo Guest House perfect, alles binnen handbereik en toch rustig slapen!

Castelo Guest House

Nu we toch de eigenaresse spraken was ik ook wel nieuwsgierig naar de geschiedenis van dit toch wel markante en opvallende gebouw. Dit historische pand blijkt al generaties lang in dezelfde familie. Wat blijkt, ze is hier gewoon opgegroeid. De torentjes en kantelen geven ‘O Castelo’ het aanzien van een oud kasteel, vandaar ook de naam. En het zag er ook toen al zo uit (inclusief de torentjes), alleen de bovenste verdieping is in een later stadium bijgebouwd ten behoeve van het guest house. Opvallen doet ‘O Castelo Guest House’ zeker, mede ook door de kleur!

Tegenwoordig beschikt deze kleinschalige accommodatie over 12 kamers voor de verhuur, waarvan het gros met zeezicht en balkon of terras. Boek zeker één van die kamers als je hier gaat verblijven, ze zijn het waard! Al zat het weer niet mee, hoe heerlijk is het om in slaap te vallen met op de achtergrond het geluid van de zee, die breekt op het strand/de rotsen?! Of om ’s ochtends de balkondeuren te openen en je ontbijt op je terras te laten serveren om volop van het uitzicht/de locatie te genieten?!

Castelo Guest House

Wij werden echter wakker met regen, dus ging dat plan niet door en ontbeten we noodgedwongen binnen. De tikkende regen op het raam maakte wel dat het kopje koffie (er staat een espresso machine op de kamer!) in bed extra lekker smaakte. Maar we komen zeker nog eens terug, dus hopelijk schijnt dan de zon! Neem voor meer informatie en eventuele boekingen een kijkje op de website of Booking.com.