Costa de Lisboa: Zondag

Het is tijd voor een zondagmiddaguitje met het gezin. Deze keer niet de Costa de Lisboa maar de Costa da Caparica, aan de andere kant van de Taag. Eerlijk is eerlijk, hier ga je alleen heen als je van lekker eten en het strand houdt. Het plaatsje Caparica wordt ontsierd door flatgebouwen, hotels en snackbars. Maar eenmaal aan het strand vergeet je dat snel. Je waant je in paradijs op een van de terassen aan de boulevard met een prachtig uitzicht op zee.

Na een half uurtje arriveren we op onze bestemming. Eindeloze zandstranden strekken zich uit langs de kust. Des te meer je naar het zuiden gaat des wilder en verlaten de stranden worden. Hier maken de vissers en de zeemeeuwen de dienst uit.

Vandaag gaan we eerst naar de markt die elke zondag plaats vindt. Dit is nog een echte vlooienmarkt, veel rotzooi en hier daar een prachtige vondst voor weinig geld. Het is maar wat je zoekt, maar als je hier, zoals wij, regelmatig komen heb je kans tegen iets unieks aan  te lopen. En het blijft leuk, slenteren op de markt en buiten de koopwaar de mensen te bekijken.

Costa de Lisboa: Zondag | Saudades de P

De geur van gegrilde vis maken ons hongerig dus tijd voor de lunch. We gaan naar ‘ons’ restaurant, restaurante Isoleta. Hier krijg je waar voor je geld, grote porties (goed dat we 2 knullen bij ons hebben die daar wel raad mee weten), vriendelijke bediening en een gezellige sfeer. Naast ons zitten een moeder en dochter, beide al op leeftijd. De moeder doet me denken aan mijn oma, prachtig op zijn zondags gekleed met hoed en bijpassende blouse. Helaas word ik door mijn gezelschap (lees mijn zonen) ten strengste verboden om een foto te maken. Luidruchtig wordt een paar tafels verder een verjaardag gevierd, het ‘parabéns’ wordt spontaan door iedereen meegezongen.

Costa de Lisboa: Zondag | Saudades de P

Na een heerlijke maaltijd en een goedkeurende blik van de ober op onze lege borden gaan we nog even de benen strekken langs de boulevard, in de verte zie ik de Costa de Lisboa en het gebergte van Sintra, om ons heen is het druk. Zoals altijd zijn wij niet de enige die op deze mooie zondag genieten van het zonnetje!

Na een gezellige dag gaan we weer terug naar huis, we zullen hier snel weer terugkeren!