Vanaf het Dakterras: Minivakantie Algarve

Ergens tussen de 3de en de 4de golf beseften wij ons opeens dat wij al bijna anderhalf jaar niet meer van huis geweest waren. Natuurlijk zijn wij vaak te vinden in de omliggende dorpjes, stadjes en strandjes, maar de laatste keer dat we er écht op uit waren was begin 2020 met een paar dagen stedentrip naar Sevilla. Daar moesten we maar snel eens wat aan doen en zo gezegd zo gedaan, gelijk maar een klein appartementje geboekt voor drie nachtjes en vertrokken naar de westkust van de Algarve. 

Je vergeet snel hoe divers de Algarve is, maar binnen anderhalf uur rijden zijn we in een compleet andere wereld beland. Het was bijna 10 graden koeler en dat is in hoogzomer echt geen straf hier in het zuiden van Portugal. We waren goed voorbereid en konden ’s avonds dus lekker buiten zitten, maar wel in een lange broek en trui, haha! Dat zijn wij echt niet meer gewend in juli! 

We zaten vlakbij het mini dorpje Carrapateira, tussen Vila do Bispo en Aljezur. De rotskusten zijn indrukwekkend en de mensen zijn vriendelijk. We zijn elke dag gestart met een lange kustwandeling tussen Carrapateira en de stranden Amado en Bordeira. Bij het Amado strand wordt vroeg in de ochtend al veel gesurft door de echte fanatiekelingen en de surfscholen zijn rustig aan het opstarten met de voorbereidingen van de dag. Na een lange wandeling is dat heerlijk om naar te kijken met een kopje koffie vanaf het strandtentje bovenop de heuvel bij het Amado strand. 

Aan het einde van een middag dachten wij de prachtige grote zandduin van het Bordeira strand over te wandelen, blootsvoets. Wat een heerlijke vergissing was dat, het werd namelijk erg vlug lopen, met af en toe een sprintje tussendoor. De luchttemperatuur mag dan wel lager zijn dan in het oosten van de Algarve, maar dezelfde felle zon brandt de hele dag op het zand en de duin was gloeiend heet geworden. We vonden het al zo rustig! Het afkoelen van onze voeten in de koude Atlantische oceaan is nog nooit zo lekker geweest! 

Omdat vakantie voor ons niet alleen strand en mooie natuur is, maar zeker ook lekker eten, willen wij tot slot nog even onze top drie tips geven voor een bezoekje aan dit mooie gebied: bij Restaurante O Zé in Monte Clérigo is het onze traditie om de geweldige Espaguete O Zé te nemen, een pasta ramvol met gamba’s en zeevruchten. Dichtbij ons appartementje middenin Carrapateira zit de Microbar voor een lekker drankje en hapje met huisgemaakte hummus. En tot slot willen we je Arte Bianca in Aljezur niet onthouden, daar kan je terecht voor overheerlijke pizza’s, allemaal gemaakt met een bodem van zuurdesem.

Mini Vakantie Algarve

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!