Vanaf het Dakterras: Yoga in de Algarve

Soms is het zo mooi hoe dingen samen komen! Zoals ik al eerder heb geschreven werk ik een paar dagen per week in een geweldige kleine bakkerij in het centrum van Olhão. Dat is ontzettend leuk om te doen en daar ontmoet ik ook veel interessante en inspirerende mensen. Zo leerde ik afgelopen maand de Venezolaanse Giselle kennen. Ze woont nu nog in London, maar heeft in onze regio een huis gekocht en binnenkort start de grote verbouwing. Daardoor is zij nu af en toe een maand hier en toen ik hoorde dat zij yogadocent is en graag haar yoga kunde wil delen heb ik haar uitgenodigd om eens bij onze nieuwe ‘Creative Space’ te komen kijken. Gelukkig was zij op slag verliefd op onze quinta en wil zij graag een aantal yoga workshops met ons organiseren.

Het leek me een heel goed idee om deze workshop te organiseren met iemand zoals Giselle, ze is klein van stuk maar straalt een heleboel positieve energie uit die enorm aanstekelijk is! Dus met behulp van haar teksten en foto’s zijn we gaan communiceren via Instagram en Facebook en al snel hadden we meer dan voldoende geïnteresseerden en konden we iedereen verwelkomen in de quinta.

Omdat het een workshop was en niet zomaar een korte yoga les, begon Giselle met een uitleg over haar visie en yoga toepassingen. Het was een mooi gezicht om iedereen bij elkaar te zien zitten onder de grote olijfbomen in de tuin. Hierna begon het echte werk in de grote woonkamer van de quinta waar alle ramen en deuren heerlijk open stonden voor voldoende frisse lucht. Na een mooie afsluiting met mediatie was er tijd om na te praten in de tuin met zelfgebakken bananenbrood en een glaasje huisgemaakte ijsthee van verse citroenverbena uit de tuin met gember en sinaasappel. Iedereen was enthousiast over de workshop en er werd direct een volgende workshop gepland die wij deze week in de vroege avond hebben gehouden.

Yoga in de Algarve

Wat is het toch een plezier om mensen in de quinta te mogen ontvangen, zeker in de avond als alle lampjes en kaarsen aankunnen. Het is heel anders dan het runnen van een B&B, wat wij de afgelopen jaren gedaan hebben en juist die verandering geeft een heerlijke positiviteit waardoor wij met telkens meer ideeën voor workshops komen. Zo hebben wij deze week de voorbereidingen getroffen om binnenkort te starten met de eerste workshop Crochê, gegeven door een lokale Portugese vrouw. Daarna volgt hopelijk de eerste weefworkshop van een Engelse kunstenares die op dit moment ook exposeert hier in de Algarve. Allemaal vaardigheden die veel oudere Portugezen nog bezitten, maar niet zoveel meer worden doorgegeven. Dus lijkt het je leuk om wat nieuws te leren in een mooie omgeving en andere mensen te leren kennen? Hou dan onze Facebook en Instagram in de gaten en wie weet mogen we jullie binnenkort een keer begroeten bij O Tartufo!

Volg Michelle & Theo via Instagram en Facebook!